Francisco Sancho, nou coordinador comarcal d'EUiA

L'assembla tria el molletà en substitució de José Antonio Montero, que es mantindrà com a portaveu

Política

El molletà Francisco Sancho ha estat triat nou coordinador d'EUiA al Vallès Oriental en substitució de l'alcalde de Montornès, José Antonio Montero, que serà el portaveu i responsable de relacions polítiques i institucionals. Així ho decidia l'assemblea del partit que se celebrava dissabte a l'INS Aiguaviva de Mollet, i en la qual van participar un centenar de persones.

Sancho encapçalava l'única candidatura presentada a l'assemblea, un equip "de continuïtat", que presentava un document polític centrat en "la resistència i la lluita contra les retallades que apliquen els governs neoliberals", explica Sancho. El partit aposta per crear un nou espai, ampli i plural, "que permeti recuperar els drets de la majoria dels ciutadans".

El nou coordinador comarcal considera que "cal aprofundir la coalició amb ICV perquè aquesta, com a eina política, funciona però s'ha d'actualitzar. Ha de ser un nou subjecte polític que vagi més enllà de la suma de sigles i que aglutini més forces d'esquerra". En aquest sentit, Sancho apunta que la feina que s'està fent a Mollet amb La Coalició "és una mena d'experiment que precisament pretén sumar-hi gent d'esquerres i moviments socials", diu Sancho, que també posa com a exemple una altra proposta com és Les Franqueses Imagina. 

Per la seva part, el coordinador sortint, José Montero, va fer un balanç positiu del treball fet i va destacar la presència del partit a la comarca que es concreta en 18 regidories i "la participació permanent de les dones i homes d’EUiA en els moviments socials, el món del treball i en totes les lluites que es desenvolupen a la comarca".

A l’acte de cloenda de l'assemblea hi va assistir el diputat Joan Mena (ICV-EUiA) així com representants d'ICV, Alternativa jove, CUP, PSC, les Franqueses Imagina i Plataforma en defensa de la sanitat pública del Baix Vallès, CCOO i UGT.

La resta de la coordinadora comarcal està integrada per Antonio López, a Organització; Mari Carmen Moya, Món del treball; Abel Navarro, Finances; Núria Domínguez, Igualtat; Jordi Alonso, Polítiques municipals; Antoni Vicente, Comunicació; Francisco León, Extensió territorial i assemblees; Virginia Jiménez, Joan Díaz i Fran Sánchez, com a vocals, i Sandra Damas i Tania Sánchez, com a representants d'Alternativa jove.

Edicions locals