Les cooperatives escolars de Granollers es reuneixen a Roca Umbert

Uns 150 nens de 5è i 6è de les escoles Salvador Llobet, Salvador Espriu i Granullarius exposaran les seves propostes

Societat

Granollers

El centre de cultura popular i tradicional, la Troca, a Roca Umbert, acollirà dimecres 9 a partir de les 10 h i durant tot el matí la trobada de cooperatives escolars de Granollers. Durant el curs lectiu, els alumnes aprenen a posar en marxa un projecte d'emprenedoria, gestionen un microcrèdit i produeixen petits articles que després vendran al mercat del dijous 22 de maig.

Aquest és el tercer any que Granollers participa del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola a través de la creació de cooperatives escolars organitzades i gestionades pels alumnes de 5è i 6è de primària.
 
El projecte, impulsat per la Diputació de Barcelona, aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, perquè aporta un sistema de gestió democràtica i participativa i reforça una vessant de responsabilitat social. Per això, el procés de creació, organització i gestió d'una cooperativa a l'escola té la finalitat de fomentar l'esperit emprenedor que ajudi a adquirir valors, habilitats i capacitats com competència lingüística, cultural, social i ciutadana, matemàtica i competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.
 
Les cooperatives participants són de l’Escola Granullarius, la classe de 6è A, la cooperativa 25 Petites Idees, i la de 6è B, Un Toc d’Art; de l’Escola Municipal Salvador Llobet, els alumnes de 5è A, Fènix Shop, i de 5è B, Coopcat; de l’Escola Salvador Espriu, els alumnes de 6è A, Copriu, i de 6è B, Petits Artesans.  
 
 

Edicions locals