La línia de bus exprés de la Vall del Tenes creix un 78%

El servei gairebé ha dplicat els usuaris des de la seva posada en marxa al setembre de l'any passat

Societat

El servei de bus exprés entre Barcelona i la Vall del Tenes, que uneix poblacions com Parets amb la capital catalana, ha transportat 82.113 viatgers en els set mesos de funcionament, la xifra de març d'enguany mostra com el servei ha incrementat els usuaris en un 78% des de la seva posada en marxa.

La línia de bus exprés que uneix Parets del Vallès, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana i Bigues i Riells amb Barcelona, està en servei des del setembre de 2013. Des de llavors ha transportat 82.113 viatgers. El primer mes de funcionament va dur 7.856 usuaris i el març de 2014, 13.661, el que suposa un increment del 78%. A partir del mes de març d’enguany ha entrat en funcionament una expedició més d’anada i una més de tornada a primera hora del matí per reforçar la hora punta.

Actualment existeixen sis línies de bus exprés a Catalunya i aquest 2014, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, responsable del servei, també ha posat en servei la línia Barcelona-Vilafranca (febrer) i la primera fora de l’àmbit de Barcelona, la que connecta Tarragona amb El Vendrell (març). I abans de finals d’aquest mes entrarà en servei la Tarragona-Valls.
 
El desplegament d’aquesta xarxa, segons la Generalitat, comporta millores en la flota de vehicles, garantint la qualitat, comoditat i l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com més serveis per als usuaris a l’interior del vehicle, com connexió wifi i informació en temps real, tant a l’interior del vehicle com als pals de parada.

Edicions locals