Una expedició vallesana pujarà el Khan Tengri per lluitar contra el càncer infantil

L'alpinista paretà Sergi Mingote promou aquesta iniciativa que s'emmarca en La Lluita d'Arnau

Esports

Parets del Vallès

L'alpinista paretà Sergi Mingote protagonitzarà una expedició solidària al Khan Tengri (7.010 metres), el “senyor del cel”, situat entre Kirguistan i Kazajastan, a l’Àsia, amb l'objectiu de recaptar fons per a la investigació de la histiocitosi i el càncer infantil a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona.

Mingote farà amb el també alpinista José Miguel Herrera l’expedició solidària, que està prevista entre el 29 de juliol i el 21 d’agost. Aquesta iniciativa s'emmarca en la coneguda com La Lluita d'Arnau, que van tirar endavant els vallesans Irene i Òliver, pares del petit Arnau, afectat per aquesta malaltia. L’Arnau, qui actualment s’ha recuperat i no té la malaltia activa, ha passat per diferents fases i tractaments, amb trasplantament de medul·la (moll de l’ós) inclosa.

Els diners que es recaptin amb aquesta expedició, la qual ha estat apadrinada pels coneguts esportistes, el bicampió olímpic Gervasio Deferr i el bicampió mundial de waterpolo amb la selecció espanyola, Iván Pérez, es destinaran a la investigació de la histiocitosis i el cáncer infantil que du a terme el doctor Vicente Santamaria.

Tothom que hi vulgui col·laborar ho podrà fer amb aportacions de 3 euros el metre a través d'una pàgina web. En el cas que s’apadrinin tots els metres de l’expedició, es podrien recaptar fins a un total de 21.000 euros. 

Edicions locals