Bultaco fabricarà la seva nova moto elèctrica a Montmeló

La mítica marca de motocicletes catalana torna a fabricar després de més de 30 anys

Economia

Montmeló

Després de 30 anys, la mítica marca catalana de motocicletes Bultaco tornarà a fabricar motos i ho farà a una planta de producció a Montmeló, que podria donar feina de forma directa a unes 150 persones i a unes 300 de manera indirecta.

La setmana passada, el director general de Bultaco, Curro Bultó, anunciava que la històrica empresa catalana fundada el 1958 per Paco Bultó, fabricarà una moto elèctrica que preveu posar a la venda a partir del 2015.

Es tracta de la Rapitan, una motocicleta urbana propulsada per un sistema de tracció 100% elèctric, que es presentava a Londres aquest cap de setmana. Els prototips han estat desenvolupats des de zero per un grup d'enginyers a Madrid. La moto, però, es fabricarà a Catalunya, en concret a una nau de lloguer del polígon d'El Pedregar de Montmeló, segons han confirmat fonts municipals.

Els responsables de Bultaco preveuen que la planta, a plena producció, necessitaria una plantilla d'unes 150 persones i generaria a l'entorn d'uns 300 llocs de treball indirectes. 

Edicions locals