El MAC aposta per reciclar els professionals de ràdio i televisió de proximitat

La 15a edició del Mercat de l'Audiovisual de Catalunya se celebrarà el 4 de juny a Roca Umbert

Societat

Granollers

El 15è Mercat de l'Audiovisual de Catalunya (MAC), que se celebrarà el 4 de juny a Roca Umbert, ha triat el lema De la generació a la conversió, amb l'objectiu d'oferir als usuaris les claus per reciclar-se professionalment, davant les novetats tecnològiques i de nous formats del sector.

El MAC 2014 s’ha proposat formar i reciclar els professionals pensant també en els múltiples sistemes de distribució i estratègies d’explotació de l’àmbit audiovisual. Com a conseqüència d’aquest procés de canvi, el MAC també ha obert diàlegs amb els àmbits més recents del sector, com són la tecnologia mòbil, el món de les aplicacions i les noves tendències d’explotació en línia.

Alhora, però, conserva la seva essència i continua sent un punt de trobada per als professionals de les televisions i les ràdios de proximitat, guionistes
i professionals del 3D, entre d’altres. A la fira del MAC hi haurà una desena d'empreses del sector que presentaran els seus productes i serveis amb demostracions.

Les càpsules formatives
El MAC repetirà les Càpsules OMAC, una línia orientada a la formació, amb ponències centrades en temàtiques relacionades amb l’àmbit digital, web i narrativa transmèdia. Entre els títols proposats Innovació en l'ús de les estructures digitals en els mitjans i Nous formats de l'audiovisual digital, entre altres.

D'altra banda, els Guionistes Associats de Catalunya convocaran la segona edició del concurs de guió de projectes transmèdia amb la participació de la Facultat de Comunicació Blanquerna-URL i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Al recinte hi haurà una exposició per commemorar la quinzena edició amb 180 fotografies i un vídeo.

Edicions locals