Inaugurada la 15a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya

El batlle, Josep Mayoral, ha qualificat de "problema polític greu" el conflicte dels múltiplex de Televisió de Catalunya

Societat

Granollers

La 15a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC) ja ha estat inaugurada i les ponències sobre la situació dels mitjans audiovisuals i sobre les experiències empresarials, ja han arrencat. Les xerrades es poden seguir a través del web del MAC. Durant l'acte inaugural, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral ha titllat de "problema polític greu" l'obligació de tancar un múltiplex de Televisió de Catalunya, que promou el ministeri d'Indústria.

Al llarg de tot el dia d’avui a Granollers, hi haurà conferències i tallers que proposen reciclar els treballadors del sector audiovisual i descobrir les darreres innovacions digitals.

Durant els parlaments inaugurals, Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, ha explicat que “el nostre interès és que la societat digital i audiovisual sigui democràtica i inclusiva”. A l'acte també han intervingut l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral; el secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Josep Martí; i el gerent de Granollers Audiovisual, Josep Maria Codina.

La gran novetat del MAC 2014 és la incorporació al programa de microtallers de formació, divulgació i reciclatge de diferents aspectes del sector: des de l'ús de programaris específics a estratègies d'explotació per a millorar els processos d'autogestió, difusió i comunicació dels professionals del sector. Segons el gerent de Granollers Audiovisual, Josep Maria Codina, "això ens permet optimitzar recursos i ser més eficaços". També s'ha incrementat el format firal per difondre els serveis a través dels canals mòbils i online del MAC i s'ha ampliat el número de socis incorporant la presència al certamen de les entitats promotores del programa Mtalent.
 
A més, s'han creat estands virtuals que es distribueixen a través de les xarxes socials. D'altra banda, el MAC segueix apostant per les iniciatives enfocades a difondre nous creadors en l'àmbit del guió mitjançant els premis Transmèdia, l'enfortiment de les xarxes de col·laboració en l'àmbit 3D, i el suport a les estratègies de coordinació i impuls a l'àmbit de la comunicació de proximitat.
 
Durant l'acte d'inauguració, el secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Josep Martí, s'ha referit al conflicte del múltiplex. Segons Martí, "hi ha solucions per no tancar canals. Una banda de freqüències queda lliure i s'hi podria aplicar el múltiplex". Per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, "l'espai radioelèctric només té sentit si és compartit. És inadmissible que desaparegui un dels tres múltiplex de Catalunya". Mayoral ha demanat el diàleg per resoldre el que ell mateix ha qualificat de "problema polític greu" en el sector audiovisual.
 

Edicions locals