"Sí que es pot! Convence'ns que no hi ha res a fer és el pitjor que ens han fet"

Ada Colau va participar dissabte al primer aniversari de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mollet

Societat

Mollet del Vallès

Com no podia ser d'una altra manera, el crit de guerra de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), el conegut "Si se puede", va protagonitzar també la celebració del primer aniversari de l'entitat a Mollet, que va comptar amb la presència d'Ada Colau, fins fa poc portaveu de l'entitat.

Després de diverses activitats familiars al pati de Can Gomà, el teatre acollia l'acte central, que obria el membre de la PAH Mollet Israel Guifridda, qui demanava un minut de silenci per a les víctimes de les execucions hipotecàries. Guifridda recordava que l'habitatge és un dret i que l'especulació que se n'havia fet representava una violació sistemàtica dels drets humans.

Guifridda donava pas a Colau, qui titllava el "Sí que es pot" de frase revolucionària, perquè rebat els arguments dels poderosos: "Ens han volgut convèncer que ser pobres és culpa nostre i que som impotents, que no hi ha res a fer. Això és el pitjor que ens han fet, perquè si ens convence'n, sí que estem perduts", deia Colau. La cara més coneguda de la PAH també insistia en el "sí que es pot fer efectius els drets bàsics perquè hi ha recursos de sobra" i apel·lava a la lluita solidària.

Colau denunciava la "falta de democràcia" i animava a combatre "a qui té el poder, que s'ha convertit en una organització criminal per saquejar el país".

Edicions locals