Montmeló i Parets arranjaran el Camí Vell per millorar-ne la seguretat

L'obra, que té un temps d'execució d'uns quatre mesos, preveu construir-hi una vorera i instal·lar-hi il·luminació

Societat

Montmeló, Parets del Vallès

Els ajuntaments de Montmeló i Parets han signat un acord per arranjar el Camí Vell, que connecta les dues poblacions per sota de les autopistes AP-7 i C-33, amb actuacions per millorar-ne la seguretat tant de vianants com de vehicles. L'obra, que licitarà l'Ajuntament montmeloní, té un termini d'execució d'uns quatre mesos i un cost de 146.192 euros, dels quals 100.000 estaran finançats per la Generalitat.

El camí Vell és el perllongament del carrer Timbaler del Bruc de Montmeló que connecta amb la zona industrial de Parets i el passeig Fluvial a la llera del riu Tenes. Aquesta antiga connexió entre les dues poblacions és avui dia una via molt usada pels veïns de totes dues poblacions com a drecera tant a peu com amb vehicle i molt transitada també per ciclistes. "El que era un camí ha esdevingut una carretera però sense les mesures de seguretat necessàries. És un tram perillós per a vianants i conductors", explica Antoni Guil, alcalde Montmeló.

Les obres de millora es faran en el tram comprès entre la rotonda que hi ha a la intersecció del carrer Timbaler del Bruc amb l'avinguda Mil·lenari de Montmeló fins al punt del camí on ja existeix vorera, a Parets, un cop s'ha passat per sota els ponts de les autopistes C-33 i AP-7. L'actuació consistirà en la construcció d'una vorera rústica amb una barana de fusta al tram contigu als camps. "L'Ajuntament de Montmeló ha arribat a un acord amb el propietari dels camps, qui ha cedit els marges perquè poguem construir la vorera", diu Guil. Aquest serà el tram més llarg de l'obra, tot i que el més complexe és el que es preveu realitzar sota els ponts, on es construirà una vorera a la banda esquerra amb sistemes de desguàs que solucioni els problemes d'acumulació d'aigües en aquest punt quan hi ha pluges fortes.

El projecte també preveu la instal·lació d'enllumenat a tot el tram, amb fanals al camí i focus sota els ponts. A més s'instal·laran bandes reductores de velocitat per als vehicles que "en passar per sota el pont agafen molta velocitat", apunta Guil.

L'Ajuntament de Montmeló licitarà ara l'obra que té un pressupost de 146.192 euros, 100.000 dels quals els financia la Generalitat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya, i la resta el pagaran a parts iguals tots dos ajuntaments. El termini d'execució previst un cop s'adjudiquin els treballs és d'uns 3 o 4 mesos. "Aquesta és una petita obra però de la qual en treurem un gran profit", assegura Guil. Per la seva part, l'alcalde de Parets, Sergi Mingote, apunta que "aquesta obra solventa un problema històric de connectivitat entre els dos municipis i és un exemple de col·laboració entre administracions", diu.

Edicions locals