La JSC demana als diputats socialistes que trenquin la disciplina de vot i apostin per la República

Els joves socialistes reclamen la celebració d'un referèndum per triar el model d'estat i iniciar una "segona transició"

Política

La JSC del Vallès Oriental ha emès un comunicat en què es posiciona a favor d'un referèndum per triar el model d'estat després de l'abdicació del rei Joan Carles la setmana passada. Els joves socialistes, que es desmarquen així de la posició del PSOE, considera que la República és "una forma d'estat més democràtica i moderna".

La JSC creu que la llei que s'ha de votar aquest dimecres al Congrés dels Diputats per tramitar l'abdicació del rei és "un tràmit però carregat de simbolisme i que clarificarà les posicions de cadascú".

Segons el comunicat la JSC "porta el republicanisme en el seu ADN, i té una llarga trajectòria i història en la defensa i reivindicació dels valors republicans" i consideren que una República és una forma d'estat "més democràtica i moderna, que empodera a la gent en detriment d'un cap d'estat que ho és per haver nascut en una família determinada i no per haver guanyat unes eleccions amb el vot popular".

Els joves socialistes apostes per obrir el debat "sense complexes i donar la veu a la gent". "Creiem que un referèndum és la millor opció i que podria ser un bon punt de partida per a una Segona Transició que es preveu ja inajornable". Els joves aposten per reformar la Constitució "per adaptar-la als nous temps, i facilitar un nou acord entre els diferents pobles d'Espanya per seguir convivint plegats.  Un acord polític, social, econòmic i territorial".

En el comunicat, la JSC del Vallès Oriental anima els diputats i senadors socialistes a trencar la disciplina de vot i que "apostin clarament per una República Federal i, sobretot, per un referèndum".

Edicions locals