Caldes i la Llagosta constitueixen amb quatre municipis més l'associació de l'Eix de la Riera de Caldes

L'entitat vol potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i l'ocupació en el territori

Economia

Caldes de Montbui, La Llagosta

Els municipis de la Llagosta, Caldes, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sentmenat i Santa Perpètua han constituït formalment aquesta tarda l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament empresarial, la indústria i l'ocupació al territori.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, presidirà la nova associació durant el primer any, segons s'ha acordat en l'acte de constitució que s'ha celebrat a la Sala de Plens del consistori perpetuenc. La presidència serà rotatòria entre els alcaldes i alcaldesses dels municipis que formen l'entitat. A l'acte també ha assistit el director de l'Incasòl, Damià Calvet.

L'eix de la riera de Caldes, a cavall entre el Vallès Occidental i Oriental, agrupa un total de 87.000 habitants, 42.000 llocs de treball, i 32 polígons d’activitat econòmica amb més de 3.000 empreses i més de 400 activitats d'alta intensitat tecnològica. La presència d'importants empreses de transport i logística i la ubicació a l'extrem sud de l'eix de la Central Integrada de Mercaderies (CIM) del Vallès i de la projectada Central intermodal de la Llagosta, completen una estructura empresarial amb grans potencialitats.

La presidenta de l'AMERC ha manifestat que els sis ajuntaments “estem treballant plegats amb l’objectiu de fer de la Riera de Caldes un referent a Catalunya de la indústria i del treball, un territori atractiu per a la localització d’activitats econòmiques i pel treball de qualitat”. Per últim, ha explicat que “els ajuntaments de  la riera de Caldes  som conscients que ara més que mai cal reforçar la solidesa de les polítiques microeconòmiques, és per això que ens oferim a la resta d’administracions i agents del nostre territori per impulsar projectes de desenvolupament local en concordança amb els objectius estratègics del nostre país”.   

Els municipis ja col·laboren des de fa any i mig en diversos projectes en què destaquen dues apostes de futur per al desenvolupament econòmic i l’ocupació d'aquest territori: la logística i el vehicle elèctric. Les actuacions previstes tenen com a objectiu general fer de l’activitat logística una peça estratègica de desenvolupament socioeconòmic de la Riera de Caldes, en aquest àmbit, l'octubre de l'any passat es va posar en marxa el nou Centre d’empreses de Can Gavarra (Polinyà) des d’on es vol impulsar el desenvolupament de la logística (entesa com a cadena de subministrament) i promoure la formació especialitzada, afavorint la innovació i l’intercanvi de coneixement així com la creació de noves empreses del sector

En octubre de l'any passat també es va inaugurar el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric de Santa Perpètua de Mogoda, un espai pioner per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori i per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric. A més, s'ofereix un programa de formació específic i es desenvolupen un paquet d'accions formatives sobre manteniment i reparació de vehicles elèctrics que ha de facilitar el reciclatge i/o especialització dels professionals del sector de l’automoció.

Els sis ajuntaments vallesans es marquen com a objectius prioritaris posar en valor el potencial de desenvolupament de l'àmbit territorial; donar impuls a les qüestions d'interès comú i promoure les actuacions i serveis que contribueixin al desenvolupament econòmic i al foment de l'ocupació en aquest àmbit territorial. 

Edicions locals