Les bèsties de foc es reuneixen a Sant Feliu de Codines

La trobada serà dissabte 28, a les 19 h a la plaça Josep Umbert

Cultura

Sant Feliu de Codines

La 3a Trobada de Bèsties a Sant Feliu de Codines comptarà amb la participació de 8 colles. Es tracta d’una activitat organitzada per l'Ajuntament, amb la col·laboració del Grup del Correfoc El Follet i la Fantasma.

La reunió del bestiari tindrà lloc a les 19 h, amb una plantada a la plaça Josep Umbert Ventura. A les 21.30 h se celebrarà la cercavila de bèsties i a l'acabar, hi haurà botifarrada popular i concert.
 
Les 8 colles que participaran a la 3a Trobada de Bèsties són la Colla Xàldiga Taller de Festa, el Borinot de Foc del Vendrell, l’Associació Colla Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, la Colla Malèfica del Coll, la Colla Bruixes del Nord, La Pàjara de Terrassa, els Diables d’Argentona i el Grup del Correfoc el Follet i la Fantasma.
 
El Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma de Sant Feliu és la colla de diables més antiga del Vallès Oriental. La seva primera aparició va ser en la festa major de 1982,  en què un grup de persones del poble van decidir recuperar una antiga llegenda de la població amb pirotècnia. L'antiga llegenda explica la història d'un burro que s'allargava per evitar que les ànimes dels qui passaven pel torrent de Can Endal anessin a parar a mans de la Fantasma.
 
La celebració dels 30 anys del Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma tindrà el seu punt culminant la tercera setmana de setembre amb la festa major de Sant Feliu.

Edicions locals