Saül Gordillo presenta a Granollers el llibre ‘Sobirania.cat’

El periodista ha elaborat una crònica de l’impacte dels mitjans digitals en el procés independentista

Cultura

Granollers

Sobirania.cat. 10 anys de la revolta política catalana a Internet és el nou llibre del periodista Saül Gordillo. Es tracta d’una obra que estudia l'impacte dels mitjans digitals i les xarxes socials en el procés sobiranista i com s’interrelacionen. Des de l’any 2004, amb l’11-M a Madrid, fins a la convocatòria de la consulta pel 9-N, l’autor analitza el paper dels blogs, dels diaris digitals i la irrupció de les xarxes socials.

Sobirania.cat és, en opinió dels professors de periodisme i comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Manuel Tresserras i Enric Marín, que han prologat el llibre, "el relat més complet i documentat sobre el paper del ciberactivisme polític en l'articulació de la revolta democràtica que ha fet possible l'èxit del moviment sobiranista a Catalunya".
 
Gordillo que compleix 10 anys de blogaire, presentarà el seu últim llibre a Granollers el dia 10. A la presentació hi assistiran Joan Camp, director de Tirabol Produccions, i David Bassa, president del Grup de periodistes Ramon Barnils. L’acte, organitzat per Òmnium Cultural i Crea't Edicions, serà a l’Anònims, a les 20 h.
 
A Sobirania.cat, Gordillo fa un homenatge a més de 200 protagonistes de la Internet catalana, amb un capítol enciclopèdic que aplega activistes, tecnòlegs i personalitats destacades. Al llibre hi apareixen més de 1.000 referències a persones que han participat, cadascú en la seva mesura, en l'articulació d'un espai virtual propi, diferenciat, sobre el qual ha crescut socialment i políticament el discurs independentista.
 

Edicions locals