Anna Simon serà la pregonera de la Festa Major de Mollet

La gresca d'estiu del 20è aniversari de Morats i Torrats escalfa motors

Societat

Mollet del Vallès

Entre el 12 i el 19 d’agost, Mollet viurà la seva festa major d’estiu, que enguany tindrà com a element destacat la celebració dels 20 anys del naixement de les colles de Morats i Torrats, que “han fet créixer i han potenciat la festa major de la ciutat”, destacava l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, dimarts durant la presentació de la programació de festa major. Entre els actes destacats hi haurà el pregó, que anirà a càrrec d'una de les molletanes més mediàtiques, la periodista Anna Simon.

Un centenar d’activitats conformen un programa festiu “molt participat, fet del poble per al poble”, apuntava la regidora de Cultura, Mercè Pérez, qui destacava el treball conjunt entre l’Ajuntament, Morats i Torrats i una vintena d’entitats de la població en l’organització de la gresca. Pérez també posava de rellevància la “qualitat dels actes malgrat la contenció pressupostària dels darrers anys”. 

Vinculació amb Mollet
Segons la regidora, enguany s’ha volgut buscar la implicació de gent i artistes vinculats a Mollet perquè participin de la festa, i posava com a exemples les actuacions de les orquestres Taxman i Route 66 Band, els Mañaneo Dj’s i l’empresa Lu2, que organitzarà uan jornada de jocs de taula per a la família al Mercat Vell, una de les novetats d’enguany.
Un altre exemple d’aquesta vinculació amb la ciutat és la tria de la pregonera d’enguany, que serà la mediàtica periodista Anna Simon, que obrirà oficialment la festa dissabte a la tarda des de la balconada de Prat de la Riba.

Pel que fa als espais, el parc de Can Mulà tornarà a ser epicentre dels concerts per als joves i l’Envelat de la pista exterior de Riera Seca acollirà les orquestres, amb la ineludible Orquestra Maravella i l’actuació de Quico el Célio, el Mut i el Noi de Ferreries. El Parc de les Pruneres també serà un dels centres neuràlgics de moltes de les activitats diürnes. “Com l’any passat es reforçaran els serveis de seguretat i de neteja, ja que estem molt satisfets de com van funcionar l’any passat”, explicava Monràs.

20è aniversari
Pel que fa als actes de les colles, entre les novetats d’enguany hi haurà la recuperació de la garrinada dels inicis, fora de competició, perquè “hi ha membres de les colles que no l’han viscut i volíem poder-la mostrar”, apuntava Deborah Plans, cap de colla de Torrats. Ambdues colles realitzaran les proves habituals a més dels actes més emblemàtics com el Torratasques, que tindrà un doble recorregut, i el Tapes Tour de Morats, amb l’acomanyament de Xarango Jaleo Band.
En aquesta edició especial, les colles han decidit atorgar la distinció de Morat i Torrat d’Honor a l’exalcaldessa, Montserrat Tura, perquè “les colles vam néixer i vam créixer amb ella. Ens fa molta il·lusió i sabem que a ella també”, deia Plans.

Edicions locals