Ara és l'hora, Granollers!

ANC i Òmnium estrenen la campanya pel Sí Sí del 9N a la Porxada davant d'un miler de persones

Societat

Granollers

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, a través de les dones que lideren ambdues entitats, Carme Forcadell i Muriel Casals, van donar dijous el tret de sortida de la campanya ‘Ara és l’hora!’ a la Porxada de Granollers. La campanya té el repte d’aconseguir que mig milió d’indecisos es decantin per votar Sí-Sí en la consulta del 9 de novembre.

Per aquest motiu, i amb l’horitzó immediat d’aconseguir una gran participació en la ve baixa humana que per la Diada ha d’omplir la Diagonal i la Gran Via de Barcelona, Forcadell feia una crida a la implicació ciutadana per “fer realitat el somni”: calen recursos econòmics i 100.000 voluntaris que dediquin una part del seu temps a seduir els indecisos amb arguments, “sempre amb la veritat per davant”, i combatre les pors o dubtes que tinguin les persones que encara no han decidit el sentit del seu vot el 9N. “Tenim un món a guanyar i res a perdre, i l’oportunitat de decidir entre tots, no només els catalans de tota la vida. Aquest és un procés inclusiu”, deia Casals. “En tres anys hem involucrat a moltes persones, moltes no nascudes a Catalunya. Perquè aquesta és una qüestió de voluntat”, reblava Forcadell.

Quan dos joves rere la tarima van proferir un tímid “Viva España”, Forcadell els va respondre un “que ‘viva España’ i tant... També volem que visqui Espanya, per què no. Nosaltres no busquem la confrontació ni hem de caure en provocacions. La independència és un mitjà, no la finalitat, és l’oportunitat de tornar a començar i de fer-ho millor”. Muriel Casals apuntava que el No “encara no ha iniciat una campanya estimulant, potser perquè costa de trobar ofertes després de tants pactes no acomplerts”.

L’acte, moderat per la directora d’AraVallès, Montse Eras, va comptar amb les intervencions de la presidenta d’Òmnium a la comarca, Remei Picart, i de la coordinadora de l’ANC al Vallès Oriental, Neus Portet, i de les seves homòlogues a Granollers, Maria Glòria Casanovas i Dolors Taulats, respectivament. “Els dubtes i les pors són comprensibles, però tenim la certesa que amb la independència pitjor no estarem pas”, clamava Picart, que destacava els vora de 2.000 associats que té Òmnium a la comarca. Portet destacava el paper cabdal de les 36 assemblees territorials de l’ANC arreu del país en la tasca d’aquests propers tres mesos de “convèncer els indecisos”. Dolors Taulats avançava la voluntat de l’ANC de Granollers de fer carrer i de “conversar amb els avis als parcs i a locutoris amb immigrants” per debatre el Procés i la idoneïtat de disposar d’un Estat propi.

ANC i Òmnium volen capitalitzar, però no patrimonialitzar la campanya: Ara és l’hora pretén aglutinar associacions i entitats del país perquè de forma unitària treballin en la defensa del doble sí. El pes de la societat civil, “la radicalitat democràtica expressada per la majoria, no pel desig de les elits econòmiques i polítiques, ens ha dut fins aquí. Si no haguéssim sortit al carrer encara estaríem demanant el pacte fiscal”, opinava Forcadell, qui destacava el paper crucial de continuïtat històrica en la reivindicació dels moviments per les consultes, la Crida a la Solidaritat o l’Assemblea de Catalunya.

Carme Forcadell tancava l’acte amb la proclama més encesa i emotiva: “Durant dècades, els nostres avantpassats en conjuntures molt més desfavorables, i en un acte de gran generositat, no van deixar de lluitar perquè alguna generació posterior pogués recollir el testimoni i fer realitat el somni. Tenim l’honor de ser aquesta generació, els ho devem. Per ells i pels nostres fills, no podem fallar; si no, la història ens jutjarà”. Els crits d’independència i el cant dels Segadors a capela van cloure l’acte en una Porxada engalanada amb dues immenses estelades.

Edicions locals