CiU, ICV-EUiA i ERC volen forçar un ple a Mollet de suport a la consulta

L’ANC convoca una concentració per la Diada a la plaça Prat de la Riba abans que surtin els autocars cap a la ‘V’ de Barcelona

Política

Mollet del Vallès

A petició de l’Assemblea Nacional Catalana, els regidors dels grups a favor del dret a decidir (CiU, ICV-EUiA i ERC) demanaran a l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, que convoqui un ple extraoridnari amb un únic punt de l’ordre del dia per donar suport a la consulta que es preveu convoqui el president de la Generalitat després de vacances.

L’escenificació d’aquesta petició de convocatòria de ple, que poden forçar gràcies al nombre de regidors que sumen les tres forces, es farà el proper Onze de Setembre, en un acte que organitza l’ANC. Un cop acabi l’ofrena institucional al monument de Rafael Casanova, l’Assemblea ha convocat una concentració a les 13.30 h a la plaça Prat de la Riba.

En un escrit, amb registre d’entrada d’aquest dimecres, l’ANC, amb el suport dels portaveus de les tres forces (Joan Daví, marina Escribano i Oriol López) demana a l’Ajuntament que cedeixi l’espai de la balconada de l’antic Ajuntament perquè els regidors puguin sortir-hi en un moment donat a llegir un text en què “es comprometran davant la ciutadania a reclamar aquest ple monogràfic a favor del dret a decidir”, explica Josep Cot, representant de l’ANC a Mollet, qui, amb tot, recorda que “la convocatòria de ple depèn de la voluntat de l’alcalde, que tot i estar obligat a convocar-lo pot fer-ho quan vulgui”, recorda. Cot apunta que el ple "ha de servir perquè l'Ajuntament de Mollet es posicioni davant la consulta com ho faran molts altres ajuntaments catalans", tot i que reconeix que "l'aritmètica farà difícil que el ple hi pugui donar suport per la majoria que sumen PSC i PP", diu.

A més d'aquesta concentració, l'ANC també organitza la tradicional marxa de torxes la nit prèvia a la Diada i participarà en l'acte institucional d'ofrena al monument de Rafael Casanova.

La ‘V’a Barcelona
La concentració a Prat de la Riba serà prèvia a la sortida dels autocars que l’ANC ha contractat per traslladar la gent que vulgui participar a la V humana que es farà a Barcelona per la Diada. Segons Cot, en una setmana han aconseguit omplir dos autocars i esperen arribar a la desena, tot i que reconeix que hi ha problemes per trobar vehicles per a aquest dia. Els autocars sortiran del parc de les Pruneres cap a Barcelona a les 14 h.

Edicions locals