La reflexió crítica sobre Internet, fil conductor de les Jornades Digital Granollers

L’esdeveniment, que tindrà lloc el 3 i 4 d’octubre, serà la continuació de la Catosfera

Societat

Granollers

Per setè any consecutiu Granollers organitza un cicle de debats en profunditat sobre les novetats tecnològiques d’Internet, que donarà continuïtat a les jornades de la Catosfera que s’han celebrat a la ciutat des de l’any 2008 i han aplegat a la comunitat a l'entorn del domini .cat. En aquesta edició, l’esdeveniment s'anomena Digital Granollers i es proposa millorar el servei que les jornades aporten a la ciutat, tot mantenint la voluntat de ser un punt de trobada de la Internet catalana.

Les jornades es duran a terme els dies 3 i 4 d’octubre el Teatre Auditori de Granollers i es desenvoluparan, durant l’any, a escoles i biblioteques de la ciutat.
 
Digital Granollers, segons el consistori, promourà una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a Internet i la transformació inèdita i accelerada que està provocant en la vida de la ciutadania a nivell professional, cultural, educatiu i de participació.
 
Aquest any, prendran importància al programa conceptes com big data, open data i govern obert. Com a principal novetat, la programació incidirà en reptes ètics i canvis de model que suposa Internet, posant de relleu les tensions entre els vells esquemes i les noves formes: com ser ciutadà també a la xarxa.
 
També tindran rellevància la importància de l’oferta de recursos per a centres educatius, la creació de projectes culturals a Internet, la construcció de patrimoni a Internet, els projectes de govern obert que advoquen per la transparència i la participació o els emprenedors que miren i treballen al món allotjats a Granollers.
 
Una programació que es desenvoluparà tot el curs
La programació de les jornades s’allargarà durant el curs 2014-15 amb tres blocs diferenciats de formació contínua que portaran el nom de Labs. Així, hi haurà el lab de viquipedistes, que es farà a les biblioteques de la ciutat per nodrir de continguts relacionats amb el patrimoni local la principal enciclopèdia virtual del món. També hi haurà un lab que es basa en tallers de programació scratch, que és un llenguatge de programació senzill que permet la creació d’històries, jocs i animacions en línia i que s’ha mostrat com a òptim per a nois i noies d’entre 6 i 16 anys. En el tercer lab s’impulsarà el projecte de maleta pedagògica entre els professors dels centres educatius, amb la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. La maleta està pensada per oferir una visió global d’Internet i pot ser utilitzada dins d’assignatures tradicionals, treballs per projectes, crèdits de síntesi o projectes de centre interdisciplinaris.

Edicions locals