La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny rebutja les maniobres militars

Un grup d'una quarantena de soldats uniformats i armats eren dimarts al cim del Turó de l'Home

Societat

Fogars de Montclús, Montseny

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) ha rebutjat les maniobres que dimarts passat feien una quarantena de soldats al Turó de l'Home, i les consideren una "nova agressió al territori i una befa contra les nostres llibertats nacionals". Aquesta setmana les queixes i la indignació sobre aquesta actuació s'han anat sentint entre diversos sectors d'esquerres i mediambientalistes.

La CSM fa anys que demana l’eliminació de la base militar del puig Sesolles, no pot contemplar sense indignació aquesta nova incursió als cims del massís. "Per si no n’hem tingut prou, amb més de 25 anys d’implantació militar al punt més alt del Montseny, ara vénen un cop més, a demostrar‐nos qui mana, pocs dies abans de l’11 de setembre", considera la CSM.
A més, la coordinadora denuncia que "les zones protegides d’aquesta muntanya no paren de ser agredides, en aquest cas per unes maniobres militars".

L'entitat demana a l’Ajuntament de Fogars de Montclús i a les autoritats del Parc (llegiu l’Oficina del Parc Natural i les Diputacions de Barcelona i de Girona) i, fins i tot, la mateixa Generalitat, que es pronunciïn davant d’aquest tipus d’actuacions en una zona d’alt interès natural, ecològic i paisatgístic (ZAINEP) i zona de reserva natural (ZRN), segons la normativa existent.

Edicions locals