ERC Cardedeu veu “ridícul” parlar de “simulacres d’afusellament” per part dels Trabucaires

El partit dóna el seu suport a la colla trabucaire davant de la denuncia del regidor del PP

Política

Cardedeu

Després que el regidor del Partit Popular (PP) a Cardedeu, Jaume Gelada, denunciés que els Trabucaires havien simulat un afusellament a les portes de casa seva durant la festa major, Esquerra Republicana (ERC) ha volgut manifestar el seu suport a l’entitat cultural. “Resulta ridícul que parlin a Catalunya de simulacres d’afusellament”, manifesten des d’ERC.

“Els fets que motiven la denúncia de Jaume Gelada són totalment sense sentit, i confonen un acte de cultura tradicional i popular catalans, arrelada a les festes majors i populars des del s. XVII, amb la seva voluntat provocadora vers uns sectors del poble determinats”, expliquen des d’Esquerra. De fet, des del PP consideren que Gelada va ser víctima d'un "assetjament" per part de set trabucaires "independentistes", entre els que asseguren que hi ha un exregidor d'ERC, un militant de la CUP i un responsable local d'Òmnium.
 
Per al partit republicà, “resulta ridícul i més venint d’algú com Gelada i el partit que representa, que parlin a Catalunya de ‘simulacres d’afusellament’, quan el partit que representa encara és hora que condemni l’afusellament, i aquest sí que va ser real, del president Companys”.
 
A més, ERC revela que el “veritable” objectiu del regidor popular és “continuar amb la seva actitud de controvèrsia i provocació vers tot allò que representi la cultura catalana i qualsevol espurna d’independentisme que detecti”. Els republicans no només mostren el seu suport a la colla trabucaire, sinó que també qualifiquen l’actuació de l’equip de govern de “lamentable”, ja que per una part, segons ERC, l’equip de govern reprovava els trabucaires i per altra censurava que es condemnessin expressions de cultura catalana per fets aïllats.
 
Segons ERC, els Trabucaires van realitzar l’acte segons estava previst, amb el coneixement i autorització de l’Ajuntament de Cardedeu i de la Policia Local del municipi. La mateixa colla trabucaire ha explicat que va fer salves semblants a d’altres parts del poble i ha negat l’assetjament a Jaume Gelada.
 

Edicions locals