El carrer de Llevant ja és més accessible i segur per als vianants

Les obres de renovació han costat 315.523 euros

Societat

Granollers

Els treballs d'ampliació de la vorera est i l'asfaltat del carrer de Llevant de Granollers es van acabar a final del mes de juliol i van inaugurar-se ahir. En aquesta actuació queda pendent la plantació de 35 arbres, que es farà quan faci més fred, segons el consistori de la ciutat.

La renovació del carrer de Llevant, que ha fet l'empresa Serxar, SAU, ha tingut un cost de 315.523 euros IVA inclòs, finançats íntegrament amb pressupost municipal. Les obres han consistit en l'ampliació i endreça dels nous elements de la vorera est del carrer per tal de millorar-ne l'accessibilitat i la seguretat.
 
Amb la voluntat de pacificar el trànsit i millorar la seguretat dels vianants a l'hora de travessar el carrer, tal i com explica l’Ajuntament, s'han construït unes orelleres en els passos de vianants que desemboquen als carrers de Foment, Indústria, Josep Umbert i a la plaça de Serrat i Bonastre, i uns passos de vianants elevats a les cruïlles dels carrers Indústria i Murillo.
 
A banda de l'ampliació de la vorera, també s'ha asfaltat de nou tot el carrer; s'ha refet el paviment de panot de la vorera oest, entre els carrers de Foment i la plaça de Serrat i Bonastre; i s'ha reformat l'aparcament públic, tot enderrocant el mur de delimitació i redistribuint les places; també s'ha creat una franja d'arbrat que delimita l'aparcament de la vorera est.
 
Pel que fa al clavegueram, l'actuació s'ha limitat a fer les connexions dels nous embornals, que milloren la recollida d'aigües pluvials i a construir nous pous de registre per facilitar les tasques de manteniment. 
 
Quant al mobiliari urbà, s'han col·locat papereres a tots els passos de vianants i bancs en la zona de descans propera a l'estació de tren de la plaça de Serrat i Bonastre i jardineres amb plantacions amb reg automàtic.
 

Edicions locals