El Consorci Teledigital Mollet recorrerà al TSJC la sentència favorable a Vilanova

El Jutjat Contenciós Administratiu considera que l'Ajuntament vilanoví no ha de pagar els 74.000 euros que li reclama el CTM

Societat

Mollet del Vallès, Vilanova del Vallès

El Consorci Teledigital Mollet (CTM), l'ens que gestiona el canal de televisió Vallès Visió, recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la sentència del recurs contenciós administratiu que dóna la raó a l'Ajuntament de Vilanova i l'eximeix de pagar els més de 74.000 euros que li reclamava el CTM.

El setembre de 2011, l’Ajuntament de Vilanova del Vallès va decidir deixar de formar part del CTM, que va presentar el recurs contenciós-administratiu "per tal que aquest municipi complís amb el deute que tenia pendent i altres requisits que marca la llei", indiquen fonts del Consorci per mitjà d'un comunicat.

El CTM considera que hi ha una incongruència en la sentència i en la interpretació de les normes. Concretament, la legislació que regula els consorcis, estipula que qualsevol ens consorciat pot separar-se del consorci sempre que estigui al corrent de les obligacions i compromisos anteriors. També planteja que s’ha de garantir el compliment dels que s’han adquirit prèviament a la sortida del CTM i estiguin pendents de pagament.

El CTM considera que una de les obligacions que va adquirir l’Ajuntament de Vilanova del Vallès en el moment de la seva incorporació al consorci va ser el pagament que li correspon del contracte de rènting que es va signar l’any 2010 per adquirir les càmeres i material necessari per cobrir l’actualitat informativa dels nou municipis que formaven part del CTM en aquell moment. Aquest contracte no finalitza fins l’any 2014 i el pagament des de setembre de 2011 que hauria de fer efectiu l’Ajuntament de Vilanova no s’ha produït a dia d’avui.

D’altra banda, segons destaca el CTM, avui ha sortit publicat el BOE la Llei 15/2014 de 16 de setembre de racionalització del sector públic que estableix que l’efectiva separació de qualsevol membre d’un consorci es produirà un cop hagi pagat el deute que tingui pendent.

Edicions locals