Castellterçol acull la celebració del cinquè Dia Sàpiens

La revista d'història aprofita per organitzar una visita a la Casa de Prat de la Riba

Societat

Castellterçol

Castellterçol i Moià són els indrets triats per celebrar la cinquena edició del Dia Sàpiens, una jornada ludicofestiva que organitza la revista d'història per a tots els seus lectors i amics. El programa inclou un ampli ventall d'activitats, amb conferències, tallers, tasts gastronòmics, sorpreses per a la canalla i visites guiades, com la que es farà a la Casa de Prat de la Riba a Castellterçol.

El orograma d'activitats de Castellterçol començarà amb una excursió boletaire pels boscos del Moianès, acompanyats per Marc Casabosch (organitza la revista DESCOBRIR), a partir de les 10 h plaça dels Estudis. També a les 10 h es farà una visita guiada a la Casa Museu Prat de la Riba. Seguidament (11 h), el pati de la casa acollirà la conferència Enric Prat de la Riba, el creador de la Mancomunitat, que es clourà amb una nova visita a les 12 h. El matí es clourà amb una conferència (13 h) a càrrec de l'historiaor Àngel Casals amb el títol 1714-1914, els intents de recuperació de l'autogovern.

A la tarda, el Dia Sàpiens a Castellterçol continuarà a les 16 h amb una visita a les poues de la Ginebreda i al rentador de llana El Roquer, acompanyats per una guia del Consorci del Moianès (punt de trobada: polígon industrial El Vapor). A les 16.30 es farà una nova visita guiada a la Casa Prat de la Riba.

A les 17 h actuarà l'esbart Rosa d'Abril al monument al pastor, a l'entrada de la vila. A continuació, arribada del ramat transhumant. Paral·lelament, a la mateixa hora al pati de la Casa Prat de la Riba es podrà gaudir de la conferència La política cultural de la Mancomunitat, a càrrec de l'historiador Enric Pujol. Seguidament (18 h) es farà una presentació i tast de productes del Moianès al patí, i a la plaça Prat de la Riba s'impartirà un taller per aprendre a fer falcons i actuaran els Falcons de Castellcir.

Sàpiens posarà a disposició dels lectors un autobus gratuït entre Castellterçol i Moià per poder gaudir de les propostes programades als dos municipis.

Edicions locals