Canovelles diu no a la moció de l’ANC sobre la consulta del 9N

En canvi, el ple aprova una moció del PSC sobre el mateix tema

Política

Canovelles

El ple municipal de l’Ajuntament de Canovelles no ha aprovat la moció de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) sobre el suport a la consulta del 9 de novembre sobre el futur polític de Catalunya. Per contra, el consistori n’ha aprovat una presentada pel PSC, en què es fa referència al “diàleg, la negociació i el pacte” com a elements “indispensables” previs a una consulta a la ciutadania.

Així, el ple celebrat ahir no va aprovar la moció presentada per l’ANC en la qual es demanava la signatura i l’adhesió de l’Ajuntament de Canovelles a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre. El ple va rebutjar la moció amb els vots a favor del grup ICV-EUiA, CIU; en contra del PP i PxC; i, l’abstenció del grup socialista.
 
Per altra banda, es va aprovar la moció presentada pel PSC en la qual es proposava “el diàleg, la negociació i el pacte com a condicions indispensables i prèvies a una consulta de la ciutadania”. El text aprovat també dóna suport a la Llei de consultes populars no referendàries, i també conisdera "que no hi haurà una solució estable a l’actual distanciament que no passi per sotmetre-la al vot ciutadà". El ple va aprovar la moció amb els vots a favor del grup socialista; en contra d’ ICV-EUiA i PP; i, l’abstenció de PxC i CIU.
 
Les dues mocions es poden consultar al documents adjunts.

Edicions locals