El Comitè solidari amb el Kurdistan reclama suport a Granollers per als combatents contra l’Estat Islàmic

La manifestació serà a la plaça de la Porxada dimecres a les 19 h

Societat

Granollers

El Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan de Granollers ha organitzat una manifestació a la Porxada per tal de donar suport a la lluita que milícies kurdes estan duent a terme al Pròxim Orient en contra de l’organització terrorista Estat Islàmic (EI).

El grup armat de l’Estat Islàmic de l’Iraq i el Llevant, d’ideologia gihadista sunnita, es caracteritza per la interpretació radical de l’Islam i opera en territoris de Síria i Iraq, tot i que la seva pretensió es expandir-se per altres zones d’influència àrab. L’EI ha estat el responsable de massacres contra la població civil, especialment contra els xiïtes o els kurds, per professar una fe diferent. També és el responsable de les execucions dels periodistes James Foley i Steven Sotloff i del cooperant David Haines.
 
Tot i que una coalició internacional, encapçalada per els Estats Units, ha bombardejat posicions dels gihadistes, sobre el terreny són les milícies kurdes les que han protagonitzat combats més acarnissats contra l’EI i les que intenten parar l’ofensiva radical a Kobane, una població al nord de Síria en què hi ha presència de kurds, àrabs, sirians d’ascendència turca i armenis. 
 
És per tot això que el Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan de Granollers fa una crida a donar “tot el suport” als combatents kurds, ja que segons el Comitè, “la principal milícia kurda, YPG, va operar per salvar milers de refugiats” al nord de Síria.
 
Segons el Comitè, “no podem romandre indiferents davant d´aquesta barbàrie (dels criminals de l’Estat Islàmic)”. Així, la convocatòria de la manifestació en suport de les milícies kurdes és dimecres a les 19 h a la plaça de la Porxada de la capital vallesana.

Edicions locals