Granollers aprova la moció en suport de la consulta del 9N

El text va tenir llum verda amb l’abstenció del PSC

Política

Granollers

L’Ajuntament de Granollers ha aprovat la moció presentada per CiU, ICV-EUiA i AG que dóna suport a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya prevista per al 9 de novembre. A més, ahir també es reunien a la Porxada 400 persones per protestar contra la suspensió de la Llei de consultes per part del Tribunal Constitucional i per donar el tret de sortida a la campanya Ara és l’hora, promoguda per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Així, el ple ordinari d’ahir va aprovar, amb l’abstenció del PSC, els vots a favor d’ICV-EUiA i Acció Granollers, i en contra del PP, la moció que dóna suport a la consulta prevista pel 9N. Segons el text, l’Ajuntament pren el “compromís amb la realització de la consulta, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació, amb la convicció que podrà ser celebrada”.
 
Abans que l’Ajuntament es comprometés amb la celebració de la consulta sobre el futur polític de Catalunya, a les 19 h, la Porxada s’omplia de persones que protestaven contra la suspensió de la Llei de consultes per part del Tribunal Constitucional. Prop de 400 persones van reunir-se, tot i la pluja, a la cèntrica plaça de Granollers per donar el tret de sortida a la campanya de l’ANC, Ara és l’hora. Després de la concentració, també van assistir al ple nombroses persones amb les samarretes grogues que reivindiquen la consulta del 9N.
 
Tanmateix, aquestes concentracions es van repetir a d’altres punts de la comarca, com Sant Celoni, amb unes 300 persones, la Garriga o Llinars, entre d’altres.

Edicions locals