RTVCardedeu recupera els informatius setmanals

La televisió local amplia les hores de programació per aquesta temporada

Societat

Cardedeu

El programa més emblemàtic de la RTVCardedeu torna a les pantalles. El Cardedeu Informatiu, que es va deixar de fer el gener del 2013 per la reducció de les aportacions econòmiques, tal i com explica l’emissora, es farà dos cops per setmana en directe. Tanmateix, el canal també amplia les hores d’emissió.

El Cardedeu Informatiu és el programa que la televisió local més antiga de Catalunya fa des que va començar les seves emissions regulars, el 1982. Ara, després de més d’un any, el nou informatiu, que a més estrena plató, substitueix el programa de debat Borregos i Carquinyolis que s'ha continuat fent en el darrer any i mig.
 
La producció pròpia de RTVCardedeu es complementa amb el programa musical Somtresitu, que encara la seva segona temporada, i el Batalletes, que
ja va per la tercera.
 
Programació continuada de 14 h a 23 h
Una de les novetats d'aquesta temporada és que s'amplien les hores de programació continuada de RTVCardedeu. Les emissions comencen a les dues del migdia amb un informatiu produït per La Xarxa de Comunicació Local i acaben amb una repetició diària del Cardedeu Informatiu, cada dia a dos quarts de deu de la nit. Així, l'edició de dilluns es reemetrà els dimarts i els dimecres i la del dijous, els divendres, dissabtes i diumenges. La programació es complementarà amb altres programes produïts per La Xarxa de Comunicació Local en què també col·labora RTVCardedeu.
 
Una part de la nova graella ampliada s'omplirà amb la reemissió de programes antics de la televisió amb més història de Catalunya. Tot plegat gràcies al
procés de digitalització de l'arxiu que s'està duent a terme des de fa més d'un any i que ja ha permès tenir enregistrades en format digital més de 500 hores d'emissió. Així, a partir d'aquest mes d'octubre cada dia a partir de dos quarts de tres de la tarda, els cardedeuencs poden veure cada dia una emissió del 1982. Aquella temporada, a més del Cardedeu Informatiu, es va emetre, per exemple, el programa Donotes i Homenotsde Catalunya, conduit per un dels fundadors de RTVCardedeu, Jaume Rodri, que entrevistava a personalitats del món artístic, econòmic, esportiu i social de Catalunya i que volien donar suport al projecte de la primera televisió local de Catalunya.
 

Edicions locals