Periodistes de Llinars publiquen un llibre sobre l’EZLN

Es tracta d’un reportatge que repassa l’actualitat del moviment zapatista

Societat

Llinars del Vallès

Després d’aconseguir l’ajuda del micromecenatge, el llibre Detrás del pasamontañas, 20 años del proyecto de autonomía del Ejército Zapatista de Liberación Nacional (Editorial Uno), nascut a Llinars del Vallès, acaba de ser publicat. Es tracta d’un reportatge periodístic que analitza el moviment revolucionari mexicà. 

El llibre ha estat gestat a Llinars del Vallès, on viuen dos dels autors. Es tracta d’un reportatge que veu la llum en format paper i electrònic, i que està signat pel periodista Irving Márquez Monroy, el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Santiago Giraldo Luque, i la redactora de l'AraVallès, Cristina Fernández Rovira.

El treball repassa l’actualitat del moviment zapatista del sud de Mèxic a partir de l’experiència directa dels autors, entrevistes en profunditat amb els protagonistes i amb experts, i un extens treball de camp. Tot això coincidint amb el 20è aniversari de l’aixecament armat que va assenyalar al mapa mundial l’opressió dels pobles indígenes de Chiapas, que va tenir lloc l’any 1994.

La primera presentació del llibre tindrà lloc a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Facultat de Comunicació, el dijous dia 16 a les 17 h.  

Edicions locals