Granollers fomenta que els nens vagin a peu l’escola

L’Ajuntament ha fet diverses actuacions urbanístiques i de mobilitat per fer més segurs els itineraris

Política

Granollers

La urbanització de carrers en plataforma única, l’ampliació de voreres, la protecció i pintura de passos de vianants, la col·locació de bandes reductores, la senyalització, els semàfors i les baranes protectores són algunes de les mesures que l'Ajuntament de Granollers ha aplicat per tal de millorar la seguretat i la mobilitat a l'entorn dels centres escolars. Es tracta d’actuacions que afavoreixen la mobilitat a peu, i que, segons el consistori, acaben beneficiant no només als escolars sinó a tota la ciutadania.

La urbanització en plataforma única de les travessies Lledoner i Pizarro, properes al Col·legi M. Anna Mogas i a l'Escola Lledoner, o del carrer de Tarafa, on hi ha el Col·legi Estel, són dos exemples recents de com amb una intervenció urbanística s'afavoreix un circuit segur per anar a peu a l'escola.
 
Altres vegades l'ampliació de voreres té el mateix resultat. És el cas, per exemple, del carrer de Girona, on l'alumnat del Col·legi l'Estel pot accedir-hi amb més comoditat o de les voreres del carrer de Llevant, molt transitades per als vianants per accedir al centre i l'est de la ciutat.
 
Un exemple diferent és l’obertura del vial que travessa la fàbrica de Roca Umbert i que facilita que la mobilitat sigui més ràpida i segura cap a les escoles Ferrer i Guàrdia, Joan Solans i Cervetó.
 
Tanmateix, el consistori també ha dut a terme la protecció de passos de vianants, a carrers com el de Roger de Flor (Escola Cervetó i Escola Ferrer i Guàrdia); travessia Lledoner (Escola Lledoner i Escola M. Anna Mogas); carrer de València (Escola M. Anna Mogas i Escola Lledoner); carrer d'Enric Prat de la Riba (Escola Joan Solans i Escola Cervetó); carrer Aragó (Escola Joan Solans), carrer Mare de Déu de Montserrat (Escola Joan Solans), carrer Navarra (Escola Cervetó, Escola Ferrer i Guàrdia), carrer de la Princesa (Escola Cervetó) i de Roger de Llúria (Escola Cervetó, Escola Ferrer i Guàrdia).
 
D'altra banda, tal i com explica l’Ajuntament, en el marc d'un treball continu de millora dels itineraris escolars, properament es portaran a terme diverses accions.  Dins de la revisió del Pla de Mobilitat, s'encarregarà una actualització de les dades dels alumnes que van a peu a l'escola; continuarà la urbanització de carrers en plataforma única de l'entorn de l'illa de vianants com el carrer de Josep M. de Ruera o el carrer de la Muralla. En aquest sentit, també hi ha les obres que recentment han començat als carrers del Lliri, Catalunya i un tram del carrer de Sant Josep Calassanç. A més, també es col·locarà a la cruïlla entre el carrer de Rafael de Casanova i el carrer dels Almogàvers el que s'anomena un coixí berlinès (elevació que s'implementa en mig de la calçada que fa que els vehicles disminueixin la velocitat) per millorar la seguretat de camí cap a l'escola Ponent. El mateix es farà al carrer d'Antoni Gaudí, prop de l'Escola Fàtima i l'Escola Bressol Municipal Giravoltes.
 
Segons el consistori, aquestes accions urbanístiques i de mobilitat possibiliten fer més còmode i segur anar caminant a l'escola. Es tracta d’un treball que té continuïtat des de fa gairebé dues dècades, quan el grup Petits però ciutadans de l'AC i l'Ajuntament van fer la primera campanya per promoure que l'alumnat anés a peu a l'escola.     
 

Edicions locals