Josep Masats escriu sobre incerteses al poemari 'El gall a la teulada'

L'escriptor molletà presentarà el nou llibre dmecres a la Llibreria L'Illa

Cultura

Mollet del Vallès

L’escriptor molletà Josep Masats (Sant Fost, 1954) presentarà dimecres (20 h) a la llibreria L’Illa el seu nou poemari, El gall de la teulada (Emboscall, 2014), acompanyat del filòleg i crític literari Toni Isarch.

Masats explica que en la nova publicació hi ha abocat dubtes iincerteses sobre “els temes eterns de la poesia, filtrats pel propi pensament, pels propis àtoms”, detalla. El gall de la teulada, que recull poemes escrits en els darrers sis o set anys de producció, comença amb una part que parla de paisatges, per continuar amb la temàtica del pas del temps i la lluita per la vida, i tractar també l’amor i l’amistat. Entre els paisatges descrits, hi ha indrets de Sant Fost i Mollet, però també d’arreu d’Europa. “Passo del món local a estar més obert al món”, explica.

Pel que fa a l’estructura, Masats ha aparcat els haikús (una rima en què s’ha sentit còmode en els darrers anys) per uns versos també breus amb ritme i “escrits amb respecte pel lector, que no tenen res a veure amb la prosa retallada que a vegades passa per poesia”, apunta. Masats ha volgut fer uns versos sintètics i clars, en què el lector s’hi pugui identificar.

Aquest és el cinquè llibre de poesia de Masats, després del Cafè de l’Òpera de Barcelona (Mediterrània, 2002), El penjat (Emboscall, 2004), Llenguatges de colors (amb aqüarel·les del desaparegut Jaume Xicola, editat el 2006) i Fragments de vidres (Emboscall, 2008). Tot i que fins al segle XXI no es va decidir a fer públic els seus poemes, ja abans havia publicat llibres de narrativa per a joves i assaigs.

Edicions locals