Desmantellada una plantació de marihuana amb 496 plantes a Vallgorguina

S’han detingut 3 persones, 2 de les quals de Sant Celoni

Societat

Sant Celoni, Vallgorguina

El Mossos d’Esquadra han trobat 790 plantes de marihuana i han detingut tres persones, dues de les quals són veïnes de Sant Celoni. Hi havia dues plantacions localitzades en cases de Vallgorguina i de Riells i Viabrea.

La investigació es va iniciar el juliol quan els agents van tenir coneixement que en una casa de la urbanització Canadà Park de Vallgorguina s’estaria cultivant marihuana.
 
Les tasques realitzades pels investigadors van permetre comprovar que aquesta casa estava llogada per un home de 27 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Celoni, el qual no hi residia habitualment,  sinó que la feia servir per al cultiu clandestí de marihuana.
 
La mateixa investigació va portar els agents cap a una altra casa, aquesta vegada ubicada a la localitat de Riells i Viabrea, que estava llogada per l’ex-parella sentimental de l’investigat, una dona de 42 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i veïna de Riells i Viabrea. Des d’aquest indret, també es portava a terme la mateixa activitat clandestina de cultiu de marihuana.
 
Amb tots aquests indicis, els investigadors van realitzar el passat 22 d’octubre l’entrada i perquisició als dos habitatges on es van localitzar diversos habitacles de grans dimensions habilitats per al cultiu de la droga. La infraestructura dels domicilis estava dotada de reg automàtic, temporitzadors, llums halògens d’alta intensitat, ventiladors, transformadors, termòstats, tubs extractors d’aire i dipòsits d’aigua.
 
A la casa de Vallgorguina es van trobar un total de 496 plantes de marihuana i a la de Riells i Viabrea n’hi havia 294.
 
Les dues persones llogateres van quedar detingudes el mateix dia per un delicte contra la salut pública en la vessant del tràfic de drogues i també van quedar imputades per un delicte de defraudació del fluid elèctric, donat que ambdues cases tenien manipulats els comptadors de la llum.
 
En l’operació policial també es va detenir una tercera persona, amic dels llogaters, un home de 33 anys d’edat, d’origen magrebí i veí de Sant Celoni, el qual col·laborava amb ells  en el cultiu i la distribució de la marihuana.
 
Cap dels detinguts tenia antecedents policials anteriors. Tots tres resten en llibertat a l’espera que l’autoritat judicial els citi per a la celebració de judici.
 

Edicions locals