Endesa reforma la xarxa elèctrica del Parc Natural del Montseny

L’actuació ha costat a la companyia 40.000 euros

Economia

Fogars de Montclús, Montseny

La companyia elèctrica Endesa ha reformant una línia de mitja tensió situada dins del Parc Natural del Montseny. L’objectiu dels treballs, que han suposat una inversió de 40.000 per a l’empresa, és augmentar la seguretat de la infraestructura i, així, millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament a clients dels municipis de Montseny i Fogars de Montclús.

L’actuació s’ha portat a terme en diferents trams d’una línia de mitja tensió que passa per dins del parc i té una extensió de 25 quilòmetres i alimenta un total de 24 centres de transformació.
 
Els treballs han consistit a substituir 33 suports de fusta d’una línia de mitja tensió, que es trobaven malmesos per la seva exposició als fenòmens meteorològics, per uns de nous. A més, s’han instal·lat nous aïlladors de tipus polimèric, fabricat a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona. El sistema aporta avantatges respecte dels anteriors, que eren de porcellana i de vidre, aquests tenen un pes més lleuger, major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades o les descàrregues de llamps, al vandalisme i als trets dels caçadors.
 

Edicions locals