Roca Umbert munta una Viquimarató per ampliar el contingut sobre la fàbrica a la Viquipèdia

La jornada s'emmarca dins del programa d'activitats d'obertura al públic de la Tèrmica

Societat

Granollers

El dissabte 22 de novembre, a partir de les 16 h, la Biblioteca Roca Umbert acollirà per primera vegada la Viquimarató, una iniciativa organitzada per les biblioteques de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts que té per objectiu nodrir d'informació l’enciclopèdia en línia o millorar la ja existent, així com ampliar la galeria d'imatges que apareix a la Viquipèdia sobre l'antiga i la nova fàbrica.

L'activitat  sorgeix com una activitat d'extensió de les jornades Digital Granollers  amb motiu de la inauguració de la museïtzació de la Tèrmica, aquest dissabte. La dinamització i formació de la Viquimarató anirà a càrrec d'Amical Wikimedia, organització de voluntaris que promou la Viquipèdia, que es trobaran amb la resta de participants a les 16 h a la biblioteca per iniciar l'activitat amb una visita a la instal·lació de la Tèrmica. 
 
Després, els participants es dividiran en dos grups: els viquipedistes, encarregats d'editar els textos a l'aula d'informàtica de la biblioteca, i els fotògrafs, que se centraran a fotografiar Roca Umbert amb l'objectiu d'enriquir l'arxiu d'imatges lliures a Wikimedia Commons. La gimcana fotogràfica durarà fins a les 18 h, moment en què els voluntaris d'Amical Wikimedia faran la formació necessària als fotògrafs perquè puguin penjar les imatges a Internet. L'activitat acabarà a les 19.30 h. 
 
Per redactar els textos sobre Roca Umbert, els viquipedistes faran servir fonts documentals extretes d'un recull de documents recopilat per l'oficina de Roca Umbert, un site de recursos audiovisuals amb entrevistes penjades a Youtube fetes a antics treballadors de la fàbrica, un fons antic de Roca Umbert  localitzat a la biblioteca, el fons de biblioteques de Granollers -seleccionat pel personal bibliotecari-, així com el de l'Arxiu Comarcal del Vallès Oriental. 
 

Edicions locals