La Generalitat construirà una rotonda a la C-35 a la intersecció de la carretera de Gualba

Territori i Sostenibilitat vol millorar així la seguretat de la via, al seu pas per Sant Celoni

Societat

Gualba, Sant Celoni

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat al Parlament que el Govern executarà  durant l’any que ve una obra de millora de la seguretat viària a la C-35 a Sant  Celoni, a l’entorn de la Porta de Llevant. Aquesta actuació consistirà en la construcció d’una rotonda en la intersecció de la C-35 amb la carretera de Gualba.

L’obra permetrà millorar l’accessibilitat i la seguretat viària al sector de Porta de Llevant, així com en els moviments cap al barri d’Illes Belles pels vehicles procedents de Barcelona que ara han de fer girs a esquerra.
 
L’actuació té un pressupost de prop d’1,2 milions d’euros i estarà enllestida en un termini de set mesos.
 
La C-35 al seus pas per Sant Celoni, segons la Generalitat, té una intensitat mitja diària de vehicles d’uns 21.500 vehicles. “El punt on s’actuarà presenta una certa accidentalitat de caràcter lleu –10 accidents lleus aquest any, sense que s’hagi produït cap accident mortal o greu”, segons la Generalitat.
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha optat per l’opció de construir una rotonda a nivell en aquest àmbit en lloc d’un enllaç a diferent nivell, que comportava una inversió de fins a 19 milions d’euros. L’actuació que ara es portarà a terme pretén solucionar els moviments de l’encreuament amb menys afectacions i amb un cost més assumible.
 
En  paral·lel, el Departament treballa en la redacció de dos projectes més per a la millora de C-35 a Sant Celoni. La reordenació d’accessos a la carretera, amb la millora de la travessera i la formació de carrils centrals de gir, amb la possibilitat de construir un pas inferior de vianants. La inversió estimada és d’1,1 milions d’euros; i, la millora de la intersecció amb la GI-552 i obres complementàries entre  Sant Celoni i Riells i Viabrea, amb un pressupost estimat en 2,2 milions d’euros. El projecte inclourà la formació de rampes en un pas inferior de vianants ja existent a la C-35.

Edicions locals