Arxivada la denúncia per presumptes irregularitats a les obres de La Piqueta de Caldes

La Fiscalia ha conclòs que no hi ha indici de delicte

Política

Caldes de Montbui

La denúncia que un veí de Caldes de Montbui havia presentat per presumptes irregularitats a les obres de La Piqueta, que és avui dia un centre de promoció econòmica, ha estat arxivada. La Fiscalia considera que no hi ha indici de delicte.

Es dóna el cas que la persona denunciant ja havia presentat en el passat altres denúncies contra l’Ajuntament, per això l’alcalde, Jordi Solé, lamenta que es dugui a terme el que considera com una “persecució per una venjança de tipus personal”. Tanmateix, el batlle també ha explicat que el consistori emprendrà les accions legals pertinents contra el denunciant.
 
La denuncia contra l’Ajuntament incloïa els presumptes delictes de malversació de fons, tractes de favor i delictes contra l’administració pública per les obres de La Piqueta, però la Fiscalia no ha vist indicis de delictes.
 
Tot i així, el denunciant, Joan Magrinyà, ha fet públic en un comunicat que “pel que fa a l’antic safareig de La Piqueta, i als dos projectes realitzats, sembla que hi hauria certes irregularitats quant a la relació entre els dos projectes i a la designació dels tècnics intervinents. La denúncia va ser presentada davant les sospites que podia provocar el fet que un arquitecte que no havia treballat mai al municipi ho fes en obra pública municipal, mentre dirigia la construcció de la nova casa de l’alcalde.”
 
Segons Magrinyà, “posava en coneixement de la Fiscalia l’adjudicació del projecte i direcció d’una obra pública per un import que el mateix tècnic va deixar a mitges, i que tot i així se li va abonar quasi el 300 per cent del pressupost inicial”.
 
Solé, però, ha indicat que no es pot permetre que per tot aquest afer es posi en dubte la gestió de l’administració.
 
 

Edicions locals