Martorelles i Montmeló compartiran agents de policia a partir de l'1 de febrer

El ple aprova el conveni de col·laboració amb Montmeló per compartir el cos de seguretat

Societat

Martorelles, Montmeló

A partir de l'1 de febrer, Martorelles disposarà de servei de policia durant les 24 hores els 365 dies de l'any. Aquest és l'objectiu del conveni entre els ajuntaments de Martorelles i Montmeló per compartir el cos de policia municipal, que s'ha aprovat aquest dilluns al ple martorellenc i que es preveu aprovar aquest dimarts a Montmeló.

L'acord preveu que 8 agents de policia ofereixin el servei 24 hores, amb patrulles de dos policies per torn. El servei es posaria en marxa l'1 de febrer de 2015 i s'allargaria sis mesos fins al 30 de juliol. El cost mensual del servei per a l'Ajuntament de Martorelles serà de 35.347 euros, uns 400.000 a l'any. "És una prova pilot. D'aquesta manera no hipotequem el proper govern que surti de les eleccions del maig que serà el que haurà de valorar si el servei s'ha de continuar donant", diu l'alcalde; Romuald Velasco, qui avança que s'establirà una partida al pressupost de 2015 per poder mantenir el servei tot l'any si convé.

Segons Velasco, l'acord per portar policia a Martorelles "és necessari" perquè, tot i que considera que a la població no hi ha problemes d'inseguretat, en els darrers anys ha crescut notablement l'incivisme. "El cos de vigilants fa una bona feina però falten recursos humans".

Recol·locació dels vigilants
Actualment, el municipi disposa de set agents de vigilància, cinc dels quals funcionaris i dos interins, amb un cost anual que volta els 200.000 euros. Velasco ha anunciat que el govern ha decidit prescindir dels dos agents interins i, de moment mantenir els altres cinc fent tasques de vigilància complementàries a les que duran a terme els agents de policia. "Es faran feines de suport a oficina, equipaments i parcs i jardins i control en les entrades i sortides de les escoles".

Precisament la situació dels vigilants ha estat el punt de discrepància entre el govern local i CiU, qui s'ha abstingut en la votació d'aprovació del conveni. Jaume Mompel (CiU), malgrat mostrar-se favorable a l'acord amb la policia de Montmeló, considera que el conveni s'hauria d'haver signat "un cop es recol·loquessin els vigilants que són funcionaris per evitar duplicar la despesa", ha indicat Mompel que ha apuntat que "mantenir policia i vigilants encareix molt el servei".

L'alcalde ha recordat que s'amortitzen les dues places de vigilants interins, que suposaran un estalvi d'uns 70.000 euros, i ha respost Mompel que "no podem recol·locar els cinc vigilants i amortitzar les seves places abans de fer la prova pilot perquè si després el conveni no continués l'Ajuntament es quedaria sense places de vigilància per poder cobrir", ha dit Velasco.

L'alcalde ha avançat que en breu començaran les negociacions amb els cinc vigilants per veure quines són les opcions de recol·locació, una solució que s'haurà de trobar abans que acabin els sis mesos de conveni.

Edicions locals