Granollers insta a combatre la pobresa energètica

El ple ha aprovat una moció de PSC, CiU i ICV-EUiA de rebuig a la impugnació de la normativa catalana

Política

Granollers

El ple de Granollers, celebrat ahir, va aprovar per majoria absoluta i amb el vot en contra del Partit Popular (PP) una moció que insta el Govern d’Espanya a retirar el recurs d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional del  Decret Llei 6/2013, de 23 de desembre del Govern de la Generalitat de Catalunya, sobre la pobresa energètica.

Tanmateix, la moció aprovada també proposa mesures per pal·liar la problemàtica i que no es talli el subministrament d’energia durant l’hivern a aquelles persones que pateixen dificultats econòmiques derivades de la crisi econòmica. Per exemple, la moció demana al Govern espanyol l'aplicació d'un IVA reduït als subministraments, que en aquest moment és del 21% i reclama que els consumidors vulnerables puguin accedir a una tarifa social, entre d’altres aspectes.
 
En junta de portaveus també es va aprovar una moció dels grups municipals d'ICV-EUiA-E i d'AG en suport de la presentada per Papers i drets per a tothom, en què es reclamen millores per a les condicions de vida de les persones migrades. Entre d’altres aspectes, es reclama sol·licitar a les administracions competents que, en l'actual context de crisi i atur, flexibilitzin les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residència i treball de les persones estrangeres. El text va ser aprovat per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP.
 
ICV-EUiA també va presentar una moció en contra de les indemnitzacions pel Projecte Castor, que  va ser aprovada per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP i també una altra de rebuig a l’acord comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la Unió Europea i els Estats Units, que fou aprovada per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP i l'abstenció de CiU.
 
Per la seva banda, Acció Granollers va presentar una moció sobre la llicència esportiva espanyola única, que va ser aprovada per majoria absoluta de tots els grups, amb el vot en contra del PP. El text expressa el rebuig al sistema de la llicència esportiva única, aprovat pel Govern espanyol, “en tant que comportarà que els nostres esportistes, clubs i federacions veuran afeblida la seva autonomia, perjudicada la seva economia i disminuïda la seva capacitat per gestionar l’esport català”, segons la moció.
 
 

Edicions locals