El documental '25è Aniversari del Consorci' guanya un Premi periodístic ATLL de l’Aigua

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va acollir l’acte de lliurament dels guardons

Societat

Granollers

El reportatge '25è Aniversari del Consorci' s’ha endut un dels tres accèssits de la primera edició dels Premis periodístics ATLL de l'Aigua. La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, va ser l’encarregada de lliurar el guardó, que va recollir la periodista i responsable de comunicació del Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs, Mercè Fernández.

El jurat ha valorat d’aquest treball com “a través d’imatges d’arxiu, imatges actuals i de diversos testimonis de persones que han format part del Consorci, s’ha il·lustrat amb detall la transformació i la recuperació fluvial de la conca del Besòs en els últims anys”, segons el Consorci.
 
La cerimònia de lliurament, que va tenir lloc a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, va estar presidida pel director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, pel secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Enric Llebot, per la degana Neus Bonet i pel director general d’ATLL, Alfredo Gutiérrez.
 
El treball audiovisual, de 17 minuts de durada que es va realitzar l’any 2013 per commemorar el 25è aniversari de la creació del Consorci, es va estrenar durant l’acte central de celebració que es va dur a terme el 27 de setembre de 2013 a la Sala La Torreta (Montmeló) davant uns 250 convidats. Posteriorment, a l’octubre, el canal Vallès Visió va emetre un programa especial dedicat als 25 anys del Consorci, que va incloure el documental. A més de la versió original en català, ha estat traduït al castellà i l’anglès. Actualment, el treball està penjat al web del Consorci.

Edicions locals