Els estatuts del CTM agilitzen els tràmits per als pobles que vulguin marxar de Vallès Visió

El Consorci Teledigital Mollet s'adapta a la LRSAL i s'adscriu a l'Ajuntament molletà

Societat

Mollet del Vallès, Parets del Vallès

El Consorci Teledigital Mollet (CTM), l’ens que gestiona la televisió pública Vallès Visió, ha modificat els seus estatuts per adaptar-se a la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), que demana que aquest tipus d’organismes s’adscriguin a una administració. En el cas del CTM, el responsable final serà l’Ajuntament de Mollet, com a municipi que hi aporta més finançament.

La modificació dels estatuts també inclou canvis sobre les contractacions i sobre el procediment dels membres del Consorci per marxar-ne. Aquest canvi arriba després que dels 9 municipis inicials en quedin 6, després que la marxa de Vilanova del Vallès estigui als tribunals, de desacords amb la Llagosta i dels fet que Martorelles poses sobre la taula el mes passat la seva possible sortida del CTM.

El canvi fa que la marxa del Consorci es pugui notificar de manera immediata, i no amb sis mesos d’antel·lació, com succeïa fins ara.

Parets pressuposta mig any
Tot i que l’alcalde de Martorelles no volia pronunciar-se sobre els motius que van fer retirar la proposta de deixar el Consorci, la modificació de l’estatut hi pot tenir molt a veure. De fet, pressupostàriament hauria suposat el mateix marxar l’octubre d’aquest any que a l’inici de 2015, ja que amb els antics estatuts el CTM podia reclamar sis mesos de pagaments, mentre que un cop s’aprovin aquests nous estatuts la marxa serà immediata. 

D’altra banda, l’Ajuntament de Parets aprovava dimecres el pressupost per a 2015, en què la partida per al CTM només està prevista per a mig any. L’alcalde argumentava que el govern sorgit de les eleccions del maig decidirà si vol continuar formant-ne part.

Edicions locals