El cap de la Policia de Cardedeu, citat a declarar per una denúncia de la ultradreta

Els fets es remunten a l’11 de setembre, quan l’agent va negar-se a autoritzar una concentració de Democracia Nacional

Política

Cardedeu

El cap de la Policia de Cardedeu ha estat citat per a prestar declaració als Jutjats de Granollers el dimarts 2 de desembre en referència als fets ocorreguts l’11 de setembre i que van motivar la denúncia de membres de Democracia Nacional contra ell.

Durant el transcurs dels actes institucionals de commemoració de l’11 de setembre, que tradicionalment es fan davant del monument situat a l’avinguda Onze de Setembre de Cardedeu, un membre del partit ultradretà Democracia Nacional va dirigir-se a l’Inspector cap de la Policia per comunicar-li que, en uns moments, vindria un grup nombrós de persones del seu partit onejant banderes espanyoles, de la falange i d’altres símbols d’ultradreta. El cap policial li va comunicar que no autoritzaria la concentració en aquell indret perquè s’estaven celebrant els actes institucionals programats per l’Ajuntament de Cardedeu en commemoració de l’11 de setembre.
 
La clara resposta i el fet que el grup no va poder portar a terme l’activitat prevista, va motivar la denúncia de membres de Democràcia Nacional als Jutjats de Granollers contra el cap de la Policia i, subsidiàriament, l’alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, en base a l’article 543 del Codi Penal per ultratge a Espanya, segons fonts del consistori.
 
Per altra banda, el partit feixista Democracia Nacional s’ha reconvertit a Cardedeu en el partit Unión para el Progreso de Cardedeu, que assegura ara defensar la independència de Catalunya.

Edicions locals