Restablerta la circulació ferroviària en el trajecte Figaró-La Garriga

Els trens de la línia R3 recuperaran progressivament el seu servei habitual, segons Adif

Societat

Figaró-Montmany, la Garriga

Tal i com informa Adif, a les 10,55 h, s’ha restablert la circulació ferroviària en el tram Figaró-La Garriga, el que permet recuperar el servei de la línia R3 (L’Hospitaltet-Puigcerdà per Vic) en tot el seu recorregut. Progressivament s’aniran recuperant els horaris habituals.

D’aquesta forma, s’ha normalitzat el servei a la xarxa de Rodalies de Barcelona afectada pel temporal de vent d’ahir, després que, a les 8  h, s’hagi recuperat el trànsit en les condicions habituals en el trajecte Sabadell-Terrassa-Manresa.
 
Per procedir a les tasques d’encarrilament del tren afectat per l’envestida d’un arbre a Figaró, Renfe ha enviat al punt d’un equip d’Integria format per 10 persones, així com equipament específic per aquestes situacions, com un camió bivial, encarriladores i gats hidràulics.
 
Una vegada retirat el tren, diversos equips de 27 tècnics especialitzats d’Adif que han treballat per torns i amb el suport de maquinària de via, han procedit a fer les reparacions a la infraestructura, consistents en la reposició d’un tram de 80 metres de via i d’un pal de la catenària, a més d’altres operacions, entre les que destaca la retirada de fins a 35 arbres en el tram La Garriga-Planoles. D’aquests, 15 estaven sobre la via i els altres 20 a les proximitats i amb risc de caiguda imminent. També ha participat en les tasques d’arranjament personal de Protecció Civil i Seguretat, Circulació i altres departaments d’Adif.
 
Durant l’afectació, Renfe ha comptat amb un dispositiu de 50 autocars.

Edicions locals