Granollers, Mollet i Sant Celoni, reconeguts per "la qualitat i la transparència" dels webs municipals

El Segell Infoparticipa 2014 l'atorga el Laboratori de Comunicació Política de la Universitat Autònoma de Barcelona

Societat

Granollers, Sant Celoni

Els ajuntaments de Mollet, Granollers i de Sant Celoni han estat reconeguts per “la qualitat i la transparència” dels seus webs municipals. Es tracta d'un reconeixement que atorga el Laboratori de Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona i que reconeix les bones pràctiques dels webs dels ajuntaments.

L’Ajuntament de Mollet és un dels 20 municipis catalans que ha obtingut el 100% de puntuació en transparència de la informació que es publica als webs de les coorporacions locals i l’únic del Vallès Oriental, segons el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Catalunya (UAB), un distintiu que ja va obtenir l’any passat (amb un 95% de puntuació). En aquesta segona edició 67 municipis rebran aquest guardó, dels quals només 20 han aconseguit el 100% de puntuació, entre els quals Mollet, així com Sabadell, l’Hospitalet i Manresa, entre altres. Per a l’alcalde, Josep Monràs, “aquest guardó reconeix la feina ben feta del govern de la ciutat. La transparència és l’única via per enfortir la participació ciutadana i consolidar la relació del Ajuntament amb els ciutadans”.

Granollers
La regidora de Societat del Coneixement de Granollers, Carme Garrido, va recollir ahir en nom de l'Ajuntament de Granollers el Segell Infoparticipa 2014, atorgat per la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, una certificació que dóna el Laboratori de Comunicació Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona i que reconeix les bones pràctiques dels webs d’alguns ajuntaments de Catalunya. L'any passat l'Ajuntament de Granollers va rebre una menció que aquest any 2014 s'ha convertit en un segell que acredita el compliment del 97% dels 41 indicadors que s’utilitzen per avaluar la informació dels webs dels ajuntaments. Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a quatre qüestions bàsiques: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

El consistori de Sant Celoni també ha estat guardonat, ja que en un any i mig ha passat de complir el 46% dels criteris establerts fins l'actual 90,24%. D’aquesta manera, Sant Celoni passa de la Menció obtinguda l'any passat amb una puntuació de 85,37%, a un Segell amb una puntuació de 90,24%.

Edicions locals