Comissats 9 equins d'una finca de Figaró-Montmany

Els animals es trobaven en molt males condicions

Societat

Ametlla del Vallès, Figaró-Montmany, la Garriga

Els Agents Rurals, amb la col·laboració dels ajuntaments de Figaró-Montmany, la Garriga i de l’Ametlla, l’ADF, els Bombers i les associacions de protecció d’animals FAADA i ADE, han decomissat 9 èquids de la masia Ca l’Ullar, de Montmany. L’actuació s’ha dut a terme per les males condicions en què es trobaven els animals.
 

Cinc cavalls, tres ponis i un ase han hagut de ser comissats de la finca vallesana, en una actuació que arriba després d’anys de queixes dels veïns i de denúncies per part d’entitats animalistes. Segons FAADA, la Fundació pera l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals, fa uns 10 anys que tant ells com l’Associació de Defens dels Equins (ADE) rebien queixes en relació a “l'estat deplorable en què es troben els animals de la finca. Tenim constància que els agents de l'autoritat han aixecat diverses actes per infraccions i per maltractament animal des de l'any 1992. I l’any 2007 aquest cas es va portar fins i tot al Parlament de Catalunya”, assenyalen.
 
Segons FAADA, diversos animals, com cavalls, cabres, ovelles o porcs vietnamites no reben menjar del seu amo, i per això acaben buscant aliment pels voltants de la finca o a la via pública. ADE calcula que en només 10 anys poden haver recollit uns 20 cavalls.
 
El propietari de la finca, a més, no té llicència d’activitat ramadera, segons FAADA, i també acumula grans quantitats de ferralla en el paratge, que és considerat d’interès natural. “Fins ara se li havien fet inspeccions, però mai se li havien decomissat animals, només es recollien els que estaven a la carretera, pel perill que implicava per a ells i per a les persones”, expliquen des de l’entitat.
 
Per tot això, FAADA va demanar el comís dels animals, que no ha afectat a tot el bestiar de la finca, i també demanarà la inhabilitació del propietari per la tinença de qualsevol animal.

Edicions locals