Morats torna a omplir de jazz el Mercat Vell de Mollet

Amb l'actuació de la Mollet Jazz Band, Jezz We Ken i JazzCat Quartet, entre altres formacions

Cultura

Mollet del Vallès

Dissabte 17 de gener la Colla dels Morats organitza la 6a edició del Jazz Day al Mercat Vell, que comptarà novament amb la Mollet Jazz Band, així com altres formacions de Mollet (Conjunt Musical de Secundària de l'Escola Sant Gervasi, Conjunt Musical de Cicle Inicial i Mitjà de l'Escola Sant Gervasi, Cor Juvenil, Jove Orquestra de Cambra de Mollet) i el trio Jezz We Ken i JazzCat Quartet. El Jazz Day va néixer fa sis anys de la mà de l’escamot morat Mano Negra i actualment l’impulsa la junta morada.

A partir de les 17 h, quan s’obriran portes, el Mercat Vell es convertirà en un temple del jazz i a les 17.30 h començarà l’actuació del conjunt Musical de Secundària de l’Escola Sant Gervasi, dirigit per Roger López, i del Conjunt de Cicle Inicial i Mitjà, sota la batuta de Miquel Pasqual. A les 19 h hi actuarà el Cor Jove, compost per noies de 14 a 20 anys que oferiran quatre estàndards de jazz: Fever, When sunny gets blue, Lullaby of birdland i Misty. A les 19.30 h serà el torn de la Jove Orquestra de Cambra, que oferirà un concert centrat en la  música de cinema, amb algunes de les bandes sonores més populars de la història i fins a la música actual.

Com cada any, també hi haurà l’actuació de la Mollet Jazz Band (21.30 h), que enguany oferirà un repertori dedicat al rock, amb peces d’Elvis Presley, Tina Turner, The Beatles, Rolling Stones, Deep Purple i Pink Floyd, entre altres.

Després d’un descans per sopar, serà el torn de les bandes forànies. A les 23 h pujarà a l’escenari Jezz We Ken, un trio encapçalat pel baixista de Manlleu Jordi Croses que ha tocat, entre altres formacions, amb Les Oques Grasses i amb el guitarra de La Iaia. L’acompanyen el bateria de Vic Lluci Nuñez Xito i el guitarra de Manlleu Pau Sitjà.

Finalment (00.15 h), tancaran el Jazz Day la banda JazzCat Quartet, que arrenca de les melodies populars catalanes per transformar-les amb arranjaments jazzístics. Es caracteritza pel so del flabiol, interpretat per Xavi Torrent (de la Cobla Sant Jordi), acompanyat per Jesús Torrent (guitarra), Manel Fortià (contrabaix) i Andreu Vilar (bateria).

Durant el festival la Colla tornarà a col·laborar amb les polseres Candeles, en benefici per a la investigació del càncer infantil, i entre el descans dels grup Jezz We Ken i JazzCat Quartet es farà el sorteig de tres obsequis on hi haurà un pernil, 3 vals per un tiquet del Tapes Tour 2015 i ampolles de vi o cava.

El preu de l’entrada serà de 5 euros (3, per als socis de Morats) i gratuït per a menors de 14 anys.

Edicions locals