La comunitat musulmana de Mollet condemna l'atemptat a 'Charlie Hebdo'

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres per mostrar el seu rebuig a l'atemptat de París

Societat

Mollet del Vallès

Un centenar de persones s'han concentrat aquest dimecres a la tarda convocats per les comunitats musulmanes de Mollet per mostrar el seu rebuig contra els assassinats perpetrats la setmana passada a París per dos yihadistes a la publicació satírica Charlie Hebdo. Els concentrats han volgut condemnar els fets però també demanar que no s'alimenti el sentiment d'islamofòbia.

En la trobada, convocada per la Comunitat Islàmica de Mollet del Vallès, la Comunitat Islàmica Al Huda Mollet, Convivència Sin Fronteras i Annour Espai Radiofònic, Saiba Bayo, de l'Associació sociocultural senegalesa Fassuló, ha llegit un manifest en què es condemna "qualsevol acte de violència, vingui d'on vingui, i molt especialment, aquells que es cometen en nom de l'Islam".

El manifest apunta que l'Islam és "una religió de pau i concòrdia" i considera "els fets esgarrifosos que han tingut lloc a París són absolutament despreciables i els seus autors no representen l'esperit de l'Islam. Són uns assassins representants de la barbàrie".

Els assistents també han volgut mostrar la seva preocupació davant "les veus que s'estan alçant criminalitzant tot el col·lectiu musulmà". Segons el manifest "no podem permetre que l'obra d'uns eixelebrats perjudiqui els continus esforços que hem fet entre tots plegats per aconseguir una convivència pacífica entre la ciutadania d'orígens i cultures diversos que conformen la societat molletana actual".

A la concentració han participat membres de les diverses comunitats musulmanes, representants d'entitats locals i regidors de diversos grups municipals com el PSC, ICV-EUiA, CiU i Ara Mollet-ERC. A la concentració també va participar Àngel Colom, president de la Fundació Nous Catalans.  

D'altra banda, l’equip de govern proposarà al Ple municipal, la propera sessió del qual tindrà lloc el dilluns 26 de gener, l’adhesió al manifest que dijous passat es va llegir durant la concentració per condemnar els atemptats i que condemna qualsevol atac a la llibertat d’expressió de la premsa i de la ciutadania; qualsevol assassinat comès en nom de projectes polítics o religions i rebutja qualsevol forma de violència comesa en nom de la fe o la ideologia.

Edicions locals