L'exregidora del PSC, Magalí Miracle, cap de llista d'ERC Sant Celoni

Miracle va abandonar el Partit dels Socialistes el novembre de 2014

Política

Sant Celoni

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Sant Celoni i la Batllòria ha escollit Magalí Miracle com a cap de llista de la formació independentista per a les eleccions municipals del 24 de maig. Miracle, que encapçalarà la llista d’ERC com a independent, va rebre divendres el suport de l’assemblea local.

Magalí Miracle i Rigalós té 44 anys, està casada i és mare de dues filles. És dissenyadora de moda i tèxtil i vetlladora infantil. Dins el camp de la infància, és especialista en l’atenció d’infants en situació de risc i d’exclusió social i en tenir cura de nens i nenes amb diabetis. Actualment exerceix de monitora a l’Escola CEIP Josep Pallerola i Roca.
 
Miracle és membre i voluntària de l’Assemblea Nacional Catalana, voluntària de la Creu Roja i membre de diferents entitats de Sant Celoni, com la Colla de Geganters i Grallers i el Club Patinatge Artístic. També és membre de la Plataforma d’Iniciatives per l’Equitat entre Gèneres (PIEG).
 
Durant la seva trajectòria política, Miracle ha estat regidora de Comunitat, Gent Gran i Esports de l’Ajuntament celoní durant el període 2011-2014 i 1a Tinent d’Alcalde els darrers dos anys amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Miracle, que s’ha declarat en favor de la independència de Catalunya des de l’inici de la seva activitat política, ha vist com “l’evolució de la situació política de Catalunya dels últims anys la va anar allunyant progressivament del PSC”, segons ERC. De fet, Miracle havia votat separadament del seu grup en totes les votacions relatives a la qüestió nacional, i el passat mes de novembre va lliurar l’acta de regidora.
 
El president de la secció local d’ERC de Sant Celoni i la Batllòria, Pere Blanché, assegura que la incorporació de Magalí Miracle com a cap de llista “és una continuació a nivell municipal de l’estratègia que l’ERC presidida per Oriol Junqueras està duent a terme a nivell nacional”. En opinió de Blanché, “hi ha molta gent que en els darrers anys s’ha adonat que si realment volem construir un país més just i socialment avançat ens calen les eines d’un Estat independent, i en aquest sentit ERC obre les portes de totes aquelles persones d’esquerres que vulguin construir amb nosaltres el nou país, també des dels ajuntaments”.
 
La presentació pública de la nova cap de llista d’ERC per a Sant Celoni i la Batllòria tindrà lloc el dilluns 9 de febrer, a les 19.30 h a Can Ramis, en un acte que comptarà amb la participació del portaveu d’ERC-Rcat-CatSi al Congrés dels Diputats, Joan Tardà.

Edicions locals