La Policia de Montmeló ja presta servei a Martorelles

Divendres se signava el conveni entre ambdós ajuntaments perquè agents de Montmeló patrullin a Martorelles des d'aquest 1 de febrer

Societat

Martorelles, Montmeló

Des d'aquest diumenge 1 de febrer, la Policia de Montmeló també presta el seu servei a la població de Martorelles. Divendres se signava el conveni de col·laboració entre els dos ajuntaments en un acte presidit pel conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

El conveni estableix la presència d’un vehicle i dos agents de la Policia Local de Montmeló al terme de Martorelles les 24 hores del dia fins al 31 de juliol d’enguany, data en què finalitzarà la vigència del conveni, tot i que aquest es podrà renovar si així ho acorden les dues parts. El conveni també fixa que l’Ajuntament de Martorelles assumeix el cost del servei policial, que tindrà un cost mensual de 35.347 euros.

L’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, assegurava que es tracta d’un bon acord per ambdues parts: “Martorelles incrementa el nombre d’efectius de seguretat al municipi i Montmeló optimitza un servei que ja estava ben dotat i no perd capacitat de seguretat al seu municipi”. A més a més, Guil avançava que “no només col·laborem amb la policia sinó també amb altres serveis que tenim sobre la taula i que properament treballarem com pot ser la formació ocupacional”. 

Per la seva part, l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, indicava que amb el conveni “es dóna solució a la problemàtica d’incivisme ja que el cos de vigilants no podia cobrir les 24 hores del dia els 365 dies de l’any”.  

Velasco explicava  que a partir d’ara el municipi estarà cobert durant les 24 hores del dia per torns de dos efectius i que tampoc es trobaran amb una seu de la vigilància buida en alguns moments del dia tal i com passava fins ara.  L’alcalde martorellesenc cloïa el seu parlament admetent que “és un risc polític tot i que Martorelles està pagant el que realment li costaria un cos de policia propi”, i encoratjant a que es renovin els sis mesos acordats “ja que no podíem hipotecar el futur del nou govern elegit a les urnes a les eleccions municipals del maig”.

En l'acte, el conseller d’Interior explicava que aquest conveni no respon a una preocupació perquè hi hagi un problema delinqüencial al municipi sinó que “aquest acord posa per davant l’interès general en una qüestió compartida, hi guanyen les dues parts”.

Espadaler destacava la "pulcritud de l’acord tenint en compte que només es signa per sis mesos a l’haver-hi eleccions municipals el mes de maig". Tant l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, com l’alcalde de Montmeló, Antoni Guil, van coincidir en què aquest conveni és molt positiu per ambdós municipis.

La Generalitat de Catalunya mitjançant la resolució del conseller d’Interior, competent en matèria d’ordenació i coordinació de les policies locals, va autoritzar la realització de l’acord de col·laboració entre els municipis de Montmeló i Martorelles.

La competència en aquesta matèria està recollida en el marc de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de forces i cossos de seguretat, on la disposició cinquena permet que dos o més municipis limítrofs i que pertanyen a una mateixa Comunitat autònoma, puguin associar-se per exercir les funcions de policia si no disposen separadament de recursos suficients per la prestació d’aquest servei de policia local. En aquest sentit, segons la disposició, l’acord per la prestació de serveis dels cossos de policia local ha de respectar les condicions i comptar amb l’autorització del Ministeri d’Interior o bé, amb l’autorització de la comunitat autònoma corresponent, segons els respectius Estatuts d’Autonomia.

Així mateix, a Catalunya hi ha cinc municipis que ja es beneficien d’aquest tipus d’acord de col·laboració des de l’any 2012, són: Santa Maria de Palau Tordera i Sant Esteve de Palau Tordera i Sant Fruitós del Bages, Sallent i Santpedor.

Edicions locals