Els Mossos detenen quatre persones per robatoris en habitatges de Sant Fost i Vallgorguina

L'organització criminal havia comès 24 robatoris en domicilis d’arreu de Catalunya fent servir vehicles d’alta gamma sostrets

Societat

Sant Fost de Campsentelles, Vallgorguina

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal que havia comès 24 robatoris en domicilis d’arreu de Catalunya, entre els quals a habitatges de Sant Fost de Campsentelles i Vallgorguina. Els agents detenien quatre persones amb edats compreses entre els 19 i els 39 anys i nacionalitat albanesa com a presumptes autores dels robatoris amb força.

La investigació es va iniciar a finals del mes de desembre de 2014 arran de la comissió d’un robatori amb força en un habitatge de Pacs del Penedès. Les primers indagacions van relacionar el robatori amb l’existència d’una organització criminal, assentada en territori català, que es dedicava a cometre robatoris amb força de tipus silenciós.

L'organització es caracteritzava per la seva alta mobilitat i cometia robatoris en punts de tota la geografia catalana. La seva metodologia consistia en escollir un domicili i efectuar-hi mesures de contra vigilància per controlar l’entorn. Una vegada ho consideraven oportú, hi accedien pel seu accés més feble ja fossin finestres, reixes o portes i robaven únicament joies, diners i vehicles d’alta gamma.

A més de Sant Fost i Vallgorguina, els robatoris es van dur a terme a les poblacions de Pacs del Penedès, Girona, el Vendrell, Guardiola de Font-Rubí, Castellolí, Sitges, Tarragona, l’Ordal, Avinyonet del Penedès, Bellvei, Calafell, Cabrera de Mar, Monistrol de Montserrat, Abrera i Castellbisbal.

El 30 de gener passat es van detenir, a l’Hospitalet de Llobregat, quatre membres d’aquesta organització com a presumptes autors de 24 robatoris amb força interior d’habitatge i pertinença a organització criminal. En el decurs de la investigació es van poder recuperar cinc vehicles d’alta gamma que havien estat sostrets i utilitzats per cometre els robatoris així com una gran quantitat d’objectes sostrets.

Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar presó per als quatre detinguts. Tot i donar l'organització per desmantellada, hores d’ara resten dos membres de l'organització pendents de detenir, segons fonts policials.

Edicions locals