Sant Pere de Vilamajor presenta el resultat de les excavacions de la Força

Els arqueòlegs Lluís Campuzano i Jordi Nogués explicaran les troballes

Societat

Sant Pere de Vilamajor

La Rectoria Vella de Vilamajor acollirà demà la presentació (20 h) del Centre d’Estudis sobre les excavacions arqueològiques a la Força de Vilamajor. L’acte anirà a càrrec del coordinador del Centre d'Estudis Higini Herrero, de l’arqueòleg i director de la primera fase, Lluís Campuzano, i de l'arqueòleg coordinador de les excavacions, Jordi Nogués.

El Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor ha realitzat un projecte de prospecció arqueològica a la zona de la Força de Vilamajor. El projecte arqueològic està dividit inicialment en dues fases. L’objectiu de la primera actuació ha estat conèixer l’estat dels fonaments de la Torre Roja i de l’església de Sant Pere de Vilamajor i tenir un major coneixement dels estrats de la zona castral.
 
Ara, els resultats es podran coneixedor de la mà dels principals investigadors.
 
Per altra banda, segons l’Ajuntament, properament, es vol començar una segona fase d’intervencions en base al que s’ha descobert en la primera fase. Es preveu que tingui una duració més prolongada en el temps. L’equip d'arqueòlegs col·laboradors del CESPV està format per Jordi Nogués, Lluís Campuzano, Virgínia Cepero i Maria Teresa Verdaguer, tots ells de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor.
 

Edicions locals