El PSC replica a Sastre que són CiU i ERC els que retallen en sanitat a Granollers

Jordi Terrades respon així a les crítiques d'Àlex Sastre, candidat de CiU, sobre l'Hospital

Política

Granollers

El diputat socialista al Parlament i primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Granollers, Jordi Terrades, ha respost a les crítiques d’Àlex Sastre, candidat a l’alcaldia per CiU, sobre el col·lapse de les urgències de l’Hospital de la ciutat. “Ens semblen unes declaracions inversemblants”, sobretot venint d’un regidor que pertany al partit polític al govern de Catalunya, el que “ha produït unes retallades monumentals a la salut de tots els vallesans i vallesanes, de tots el granollerins i granollerines”, deia Terrades.

 “Veiem com l’impacte dels pressupostos que s’han aprovat aquesta mateixa setmana, acordats entre Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), consoliden les retallades en matèria sanitària que afecten l’Hospital de Granollers”, ha afirmat Terrades.
 
“En concret, en els darrers 5 anys ha suposat una disminució d’un 18% de pressupost. Això vol dir, un euro darrera un altre que han afectat directament l’Hospital de Granollers. I això provoca que s’hagin hagut de tancar llits, que hi hagin menys professionals, etc... Gràcies a la gran feina dels professionals de l’Hospital que han suplit en moltes ocasions aquestes mancances en unes condicions desfavorables”, argumentava Terrades.
 
Segons els socialistes, l’Ajuntament de Granollers ha estat reivindicant al llarg de tots aquests anys al govern de la Generalitat de Catalunya la necessitat de no retallar les prestacions sanitàries a la ciutat ni a la comarca, i ha estat insistint perquè es dugués a terme tant l’ampliació de l’Hospital com el projecte de policlínica, que, finalment, sembla que serà una realitat.
 
“A nosaltres ens sembla sorprenent que s’intenti posar en dubte el que l’Ajuntament de Granollers ha estat fent en aquesta qüestió. Com també ens sembla del tot sorprenent que un candidat a l’alcaldia de Granollers no sàpiga que el 17 de març el Departament de Sanitat del govern de Catalunya obrirà les pliques que adjudicaran la redacció del nou hospital lleuger a l’antic solar de policlínica. Això sí, hem perdut 5 anys, ja hi havia un projecte fet amb llicència atorgada per construir aquí l’hospital lleuger que hagués ajudat a tots els ciutadans i ciutadanes”, emfatitzava Terrades.  

Edicions locals