Cinc superherois fomenten el reciclatge a les Franqueses

Un espectacle al carrer descobreix als més petits que cada residu té un contenidor concret

Societat

les Franqueses

L’Ajuntament de les Franqueses ha engegat una campanya de civisme anomenadaPer una bona convivència veïnal, col·lecciona moments cívics!, que organitza l’Oficina Tècnica del Pla de Barris de Bellavista. En aquest marc, divendres va tenir lloc a la plaça de l’Espolsada l’espectacle 5 cívics!, a càrrec de l’Escola Arsènic, espai de creació.

Cinc superherois –un vestit de groc per als envasos, un altre de verd per al vidre, un de blau per al paper, un de marró per a l’orgànic i un de gris per a la resta– van aparèixer a la plaça i van recollir, ajudats per tots els nens i nenes presents a l’acte, totes les deixalles que hi havia dins un cercle delimitat amb cinta adhesiva. Un cop van tenir els contenidors ben plens, van marxar per continuar reciclant.
 
El mateix divendres també es va inaugurar l’exposició al carrer És públic però no és gratis! amb l’objectiu de conscienciar els veïns i veïnes sobre la despesa que es destina al mobiliari urbà i la necessitat de respectar l’espai públic. És amb aquesta finalitat que s’han etiquetat alguns elements com ara una paperera o un tobogan de la plaça de l’Espolsada, del parc del carrer de Sant Ponç i de la plaça Major de Bellavista, amb el seu preu.
 
A més, fins al 8 d’abril es pot participar al concurs Fotografia el teu moment cívic!, capturant amb la càmera una acció cívica i enviant-la per correu electrònic, penjant-la a Facebook o tuitejant-la. Hi ha premis de 100 i 50 euros en vals per comprar en un establiment de l’Associació de Botiguers, Comerciants i Professionals de les Franqueses.
 

Edicions locals